Italia. Epidemia de coronavirus se agravează cu 16 cazuri raportate într-o singură zi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Epidemia de coronavirus s-a agravat astăzi în nordul Italiei, oficialii anunţând 14 noi cazuri confirmate în regiunea înstărită Lombardia şi alte două suspecte în cea vecină, Veneto, relatează Reuters.

La doar câteva ore după ce au informat că şase persoane au contactat virusul, primele cazuri cunoscute de transmitere locală a noului coronavirus, oficialii italieni au anunţat alte opt cazuri, printre care şi cinci lucrători sanitari.

Într-o ştire separată, agenţia de ştiri ANSA a anunţat că două persoane au fost diagnosticate cu o boală foarte contagioasă în regiunea Veneto, dar până acum nu se ştie dacă este vorba despre o infectare cu noul coronavirus.

Între timp, surse oficiale au anunţat că cel puţin nouă oraşe din Lombardia şi unul din Veneto au închis vineri barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus în cazul a 16 persoane, relatează AFP.

Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătăţii în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel