10 lucruri pe care probabil le faci greșit, fără să îți dai seama. Iată cum ar fi corect

Alexandra Curtache |
Data publicării:
10 lucruri pe care probabil le faci greșit, fără să îți dai seama. Iată cum ar fi corect / Foto: Unsplash
10 lucruri pe care probabil le faci greșit, fără să îți dai seama. Iată cum ar fi corect / Foto: Unsplash

Cu toții avem propriile noastre obiceiuri și rutine zilnice pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului. Dar, de fapt, există multe ritualuri zilnice pe care s-ar putea să nu știm că le facem greșit. Din fericire, nu este niciodată prea târziu să învățăm lucruri noi și să ne schimbăm obiceiurile.

Am întocmit această listă de activități comune pe care este posibil să le faceți greșit și cum să le faceți corect. Sperăm că aceasta vă ajută să deveniți cea mai sănătoasă versiune a dumneavoastră.

Deși sunt niște activități comune și simple pe care le facem zi de zi, uneori o să te surprindă să vezi că există o variantă „corectă” a modului în care le poți face.

 

1. Consumul de cafea


Cafeaua are multe efecte pozitive, de la ajutorarea sistemului imunitar la stimularea puterii creierului și până la îmbunătățirea digestiei. Dar cel mai sănătos mod de a bea cafea s-ar putea să nu fie cel pe care îl crezi. Cafeaua naturală măcinată este mult mai benefică decât cafeaua instant, care are mai multe substanțe chimice și mai puțini nutrienți. Încearcă să adaugi la cafeaua ta niște lapte sau cremă de lapte, deoarece lactatele conțin nutrienți adăugați, cum ar fi calciul, care sprijină sănătatea oaselor.

Cafeaua prăjită închisă la culoare conține mai puțină cofeină decât cafeaua prăjită deschis, deși versiunea închisă la culoare are un gust mai puternic. În procesul de prăjire, o parte din cofeină dispare, așa că un gust mai puternic înseamnă, de obicei, mai puțină cofeină.

 

2. Spălatul pe dinți


S-ar putea să contrazică tot ce ți s-a spus, dar ar trebui să te speli pe dinți de două ori pe zi, timp de 2 minute de fiecare dată. De asemenea, nu este bine să te speli pe dinți imediat după ce ai mâncat - de fapt, ar trebui să aștepți o oră după masă. Acest lucru este super important dacă mănânci alimente acide, deoarece periajul imediat poate face ca acidul să îndepărteze smalțul dinților!

 

3. Încălzirea alimentelor la microunde


Atunci când reîncălzești mâncarea, nu o îngrămădi pe toată în centrul farfuriei. În schimb, împrăștie-o în jurul marginii farfuriei, cu o gaură în centru - acest lucru va ajuta cuptorul cu microunde să ajungă la toate alimentele și să le încălzească uniform.

 

4. Dușul


Adorăm de multe ori un duș lung și fierbinte pentru a ne relaxa, dar dușul prea des poate fi rău pentru sănătatea noastră. Acesta poate spăla bacteriile bune, precum și pe cele rele, iar cercetările sugerează că ar putea duce și la afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema.

De fapt, dușurile reci au efecte pozitive asupra sistemelor imunitar, limfatic, digestiv și circulator și se știe chiar că încurajează pierderea în greutate.

 

5. Descurcarea părului


S-ar putea să fii obișnuită să te perii de jos, deoarece acolo sunt mai multe încurcături, dar de fapt este adevărat contrariul. Ar trebui să începi să te perii de la scalp, deoarece acest lucru distribuie uleiurile naturale prin părul tău și împiedică ca totul să arate gras.

6. Păstrarea căldurii pe vreme rece


Adesea ne concentrăm pe menținerea capului cald atunci când ne este frig, deoarece oamenii cred că 45%-50% din căldură se pierde prin cap. Dar adevărul este că, de fapt, este de doar 7%. Așa că, în schimb, concentrează-te pe menținerea căldurii întregului corp!


7. Îngrijirea pielii


Mulți oameni își dezvoltă propriile rutine complexe de îngrijire a pielii, iar acestea pot fi foarte personale. Dar există 3 pași principali pe care ar trebui să îi facem cu toții în fiecare dimineață. În primul rând, ar trebui folosit un produs de curățare pentru a îndepărta murdăria acumulată peste noapte. Apoi, o cremă hidratantă poate hidrata pielea. Și, în cele din urmă, ar trebui aplicată crema de protecție solară, pe care ar trebui să o folosim zilnic, indiferent de vreme, pentru a vă proteja pielea de daunele provocate de soare.

 

8. Trezirea


Mulți dintre noi setează mai multe alarme pentru a ne trezi, dar apăsarea alarmei pe snooze poate avea de fapt efecte dăunătoare. Este mai sănătos să vă treziți la prima alarmă, deoarece ațipirea ne face să ne scufundăm și să ieșim din somn, făcându-ne să ne simțim mai somnoroși atunci când ne trezim efectiv.

 

9. Aplicarea de antiperspirant


Aceasta poate fi o mare surpriză, dar de fapt ar trebui să aplicați deodorant sau antiperspirant înainte de culcare, nu dimineața! Noaptea, transpirăm mai puțin, așa că acesta este momentul prielnic pentru ca canalele sudoripare să absoarbă mai bine ingredientele active, blocând mai eficient canalele sudoripare. De asemenea, nu uitați să îl aplicați pe pielea uscată pentru cele mai bune rezultate.

 

10. Depozitarea hârtiei igienice


Hârtia igienică poate fi o mare mizerie, deoarece se poate desface cu ușurință. Dar există o modalitate ușoară de a opri acest lucru - îndoiți capătul sulului și apăsați-l împotriva robinetului. Umezeala va crea un sigiliu, astfel încât hârtia va rămâne la locul ei până când veți avea nevoie de ea.

 

Te-a surprins vreunul dintre acestea? Mai sunt și alte lucruri pe care le-ai adăuga la această listă? Împărtășește-ți cunoștințele în comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel