Zuckerman, Ambasadorul SUA: „Sub fostul guvern, eforturile au fost reduse. Parlamentari, începeți să lucrați cu Guvernul“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a făcut, vineri, un apel către parlamentari într-o declarație de presă susținută la sediul MAI, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, cel al Justiției, Cătălin Predoiu, și Procurorul General al României, Gabriela Scutea.

Adrian Zuckerman i-a invitat pe parlamentari să colaboreze cu Guvernul pentru eradicarea traficului de persoane.

„Una dintre prioritățile SUA este să pledeze pentru statul de drept. Din păcate România rămâne pe lista de supraveghere, înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat eforturile de combatere a traficului de persoane. Sub fostul guvern, eforturile au fost reduse. La scurt timp de la venirea mea în România m-am întâlnit cu reprezentanții Guvernului Orban. Am încredere în eforturile acestui guvern de eradicare a acestui fenomen.

M-am întâlnit regulat cu ministrul Justiției, de Interne și alte persoane. Au depus eforturi susținute pentru urmărirea penală în combaterea traficului, dar trebuie făcut mai mult.

Bandele au traficat cu nerușinare oameni, știind că probabil vor scăpa nepedepsiți, așa cum s-a întâmplat în trecut.

Astăzi ne angajăm într-un nou program de toleranță zero pentru traficul de persoane. SUA se angajează să ajute autoritățile

Dacă ești traficant de persoane, te vom găsi, te vom aresta și te vom pune sub acuzare! Nu va exista refugiu pentru traficanți. Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!

Mă adresez Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a prinde infractorii și pentru a recupera prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine“, a fost mesajul Ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel