Ziua Armatei. Ceremonii în teatrele de operaţii din străinătate, unde sunt dislocaţi militari români

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: MAPN / Facebook
sursa foto: MAPN / Facebook

Ziua Armatei României, marcată pe 25 octombrie, va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.

Presedintele Klaus Iohannis va participa, la ora 10,00, la manifestaţiile organizate în Parcul Carol, la Monumentul "Mormântul Ostaşului Necunoscut" şi la ora 17,00 la manifestaţiile de la Carei, informează Administraţia Prezidenţială.

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, vor lua parte la ceremoniile care vor avea loc la Satu Mare (ora 15,30) şi Carei (ora 17,00). Generalul Nicolae Ciucă, împreună cu secretarul de stat Nicolae Nasta, va participa, de asemenea, şi la ceremonia militară de depuneri de coroane şi jerbe de flori de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I (ora 10,00), informează un comunicat de presă al MApN.

Ceremonii similare vor avea loc în toate garnizoanele din ţară şi la monumentele eroilor. În teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români se vor desfăşura ceremonii militare, activităţi cultural-educative şi videoteleconferinţe.

De asemenea, ceremonii de depunere de coroane de flori vor fi organizate la monumentele ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova şi Ungaria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel