Zi neagră în orașul Cernigov: 33 de morţi într-o lovitură aeriană rusă asupra oraşului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Treizeci şi trei de persoane au fost ucise într-o lovitură aeriană rusă asupra a două şcoli şi case din oraşul Cernigov în nordul Ucrainei, a anunţat joi serviciul de urgenţă într-un nou bilanţ, citat de France Presse. 

Imaginile serviciului situaţiilor de urgenţă arătau fum care se ridica dintr-un imobil rezidenţial în ruine, resturi împrăştiate pe sol şi salvatori transportând cadavre.

"Aviaţia rusă a atacat două şcoli din cartierul Stara Podsudovka, salvatorii lucrează", a scris mai devreme guvernatorul regiunii eponime, Veaceslav Ceaus, pe contul său de Telegram.

Aceste lovituri au avut loc în momentul în care a doua rundă de discuţii dintre Kiev şi Moscova a început joi la graniţa polono-belarusă.

Situat la 120 km nord-est de Kiev, Cernigov a fost deja atacat de trupele ruse pe 25 februarie, a doua zi după începerea invaziei Moscovei asupra Ucrainei.

Cernigov se află pe unul dintre drumurile principale care duc spre capitala Kiev, în vizorul trupelor ruse.

Aproximativ 280.000 de locuitori trăiesc în acest oraş, unul dintre cele mai vechi din Ucraina, renumit pentru numeroasele sale biserici ortodoxe.

Rusia a lansat "mai mult de 480" de rachete asupra Ucrainei de la începutul invaziei

 

Rusia a lansat "peste 480" de rachete de "toate mărimile și de toate tipurile" asupra Ucrainei de la începutul invaziei lor în Ucraina, a declarat joi un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Invazia se află în cea de-a opta zi.

"Mai mult de 230" din cele 480 de rachete „provin din interiorul Ucrainei", a precizat oficialul. "Ei au sisteme mobile, le deplasează în interiorul țării", a adăugat oficialul.

Aproximativ 160 de rachete au venit din Rusia și aproximativ 70 au fost lansate din Belarus, iar un număr foarte mic - mai puțin de 10 - au fost trase din Marea Neagră, a adăugat oficialul.

În timp ce spațiul aerian deasupra Ucrainei "rămâne contestat", SUA apreciază că "sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă ucrainene rămân intacte" și "rămân eficiente", a precizat oficialul.

"Ei continuă să fie capabili să își piloteze avioanele și să utilizeze mijloace de apărare aeriană", a adăugat oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel