Zelenski: „Zeci de mii de oameni au fost uciși în Mariupol în timpul războiului. Vor să-l transforme într-un oraș demolat“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Zeci de mii de oameni au fost uciși în Mariupol, care este blocat de ocupanți în timpul invaziei la scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă. Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat acest lucru în timpul unui discurs în parlamentul din Coreea de Sud.

Astfel, președintele a declarat că situația din Mariupol este cea mai gravă acum, deoarece orașul este blocat de trupele rusești de la 1 martie.

"Mariupol este brutalizat. Sunt zeci de mii de morți, dar, chiar și așa, rușii nu renunță la operațiunea ofensivă. Ei vor să facă din Mariupol un oraș aparent demolat", a declarat Zelenski.

Svyatoslav Palamar, comandantul adjunct al regimentului Azov, a declarat că luptătorii regimentului nu vor preda niciodată Mariupol, dar cer respect și asistență.

Potrivit lui Palamar, în ciuda afirmațiilor politicienilor de a fi în contact permanent cu apărătorii orașului, aceștia nu au mai fost contactați de peste două zile.

Zelensky a declarat că situația din oraș se deteriorează pe zi ce trece. Orașul este asediat de trupele rusești de la 1 martie.

Primăria din Mariupol a raportat că ocupanții au înființat un punct de colectare a cadavrelor de persoane decedate la periferia orașului. Echipele de curățare adună zilnic sute de cadavre.

Zelenski: „Zeci de mii de oameni au fost uciși în Mariupol în timpul războiului. Vor să-l transforme într-un oraș demolat“ 

 

Potrivit serviciilor secrete britanice, întrucât Rusia a folosit muniție cu fosfor în Ucraina, este posibil să o facă din nou în luptele pentru Mariupol.

Ucraina are nevoie de ajutor pentru a supraviețui și a învinge în războiul împotriva cruciaților, care nu sunt cruțați de morții lor.

Volodymyr Zelensky a cerut Coreei de Sud avioane, vehicule blindate, sisteme de apărare antiaeriană, muniție și sisteme de artilerie.

Supraviețuirea în război este de cea mai mare importanță. Ucraina se așteaptă la ajutor din partea Coreei de Sud.

Potrivit lui Vholos, Rusia încearcă să întrerupă livrările de arme către Ucraina. Moscova pregătește o campanie de dezinformare pe scară largă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel