Zelenski i-a trimis un bilet scris de mână lui Putin prin intermediul lui Abramovici. Răspunsul Kremlinului: „Îi voi învinge”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Volodimir Zelenski i-a trimis lui Vladimir Putin un bilet scris de mână prin intermediul lui Roman Abramovici, în care îi spune președintelui rus poziția Ucrainei în ceea ce privește condițiile de pace. Putin a avut o reacție violentă: „Spune-i că îi voi învinge”, a spus el.

Roman Abramovici i-a dat lui Putin un bilet scris de mână de Zelenski în care acesta i-a transmis condițiile Ucrainei în încercarea de a pune capăt războiului, relatează Daily Mail.

Proprietarul clubului FC Chelsea a zburat cu avionul între Istanbul, Moscova și Kiev pentru a transmite mesajele între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski.

Când i-a înmânat biletul lui Putin biletul trimis de președintele ucrainean, președintele rus ar fi izbucnit în furie.

Potrivit Times, președintele rus i-a spus oligarhului să îi transmită lui Zelenski: „Spune-i că îi voi învinge".

Acesta s-a întors la Istanbul și a intrat în legătură cu politicianul ucrainean Rustem Umerov, despre care se spune că acționează ca negociator al Kievului.

 

Se pare că fac progrese în cadrul negocierilor de pace

 

Purtătorul de cuvânt al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, Ibrahim Kalin, a spus că se pare că fac progrese în cadrul negocierilor de pace, iar viitoarele discuții față în față vor continua săptămâna aceasta.

La sfârșitul săptămânii trecute, Kalin a declarat pentru ziarul Hurriyet că sunt „aproape de un acord" asupra unor chestiuni-cheie privind NATO, demilitarizarea și statutul protejat al limbii ruse. Există încă divergențe cu privire la viitorul Crimeei - pe care Rusia a anexat-o în 2014 - și al Donbasului, care a fost ocupat în mare parte în timpul conflictului actual.

Kalin a lansat ideea ca Donbas și Crimeea să fie deținute de Moscova în baza unui acord pe termen lung, așa cum a avut Marea Britanie asupra Hong Kong-ului între 1898 și 1997. Se crede că Putin ia în considerare această idee, dar se spune că furia sa față de eșecurile armatei sale și ura față de Zelenski îl rețin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel