Zeci de şoferi români de TIR, în viscol, la graniţa Germaniei: „10-15 ore să le dea voie să intre în locul unde se face testul”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Zeci de şoferi de TIR români au stat ore în şir în viscol, la graniţa Germaniei pentru a-şi face testul COVID. Nemulţumiţi, românii se plâng că au fost nevoiţi să aştepte înghesuiţi pentru a primi aprobarea să-şi continue drumul.

Blocajul a apărut pe o autostradă din Cehia, la intrarea în Germania, după ce autorităţile de la Berlin au impus noi restricţii la frontiera de sud-est. Noile măsuri au fost stabilite pentru a limita răspândirea noilor variante de coronavirus.

Ore în şir, şoferii români, alături de colegii din alte state europene, au stat la coadă pentru a-şi face testul COVID. Autorităţile de la grnaiţa Germaniei i-au obligat să stea afară în ninsoare şi în frig. Iar regulile de distanţare socială nu au fost respectate. Unii dintre ei au stat în viscol chiar şi şase ore, iar costul testului a fost suportat tot de şoferi.

 

Şofer: „Colegii mei au stat 10-15 ore să le dea voie să intre în locul unde se face testul gratuit”

 

„Am trecut, am aşteptat cam o oră şi jumătate, dar eu am fost puţin norocos, că testul l-am făcut ieri. Am avut tur-retur pe Austria-Italia şi ieri am făcut testul. Am mers 4-5 km pe jos, cu toate că colegii mei au stat 10-15 ore să le dea voie să intre în locul unde se face testul gratuit. Pe mine m-a costat 50 de euro la un medic particular. Nici eu nu am ştiut de noua reglementare. Acum s-a mai dat drumul pentru că poliţia îi deviază pe cei care nu au testul. Îi îndrumă şi îi întoarce înapoi. Depinde de situaţie. Dacă este foarte aglomerat îi întoarce înapoi spre Italia, să meargă şi să îşi facă testul'', a spus Nicolae Bucur, şofer, la Antena 3.

„Granitele din zona Tirol (Austria) si cele din Cehia sunt in acest moment blocate pt transportatori si timpii de asteptare pt a se efectua testul covid in centrele medicale improvizate in vami depasesc 8-10 ore.

In acest timp, afara sunt temperaturi de -5°C,distantarea sociala nu mai conteaza, soferii sunt tratati ca niste animale si lasati in frig sa isi astepte randul. Acesta este multumirea adusa oamenilor care prin frig, calduri sau furtuni au fost in prima linie cand alti tremurau de frica in spatele usilor inchise !!

Culmea este ca au fost depistati cativa pozitiv la test, asa ca intrebarea omeneasca este: Ceilalti cu care au luat contact in aceste ore, in conditiile alea mizere, nu vor fi si ei infectati la randul lor??”

 

„Ce se întâmplă cu cetăţenii români, şoferi de camion, depistaţi pozitiv?”

 

„Li s-a dat drumul sa mearga la camioane si singura chestie impusa a fost ca nu pot intra in Germania !

Alooo....autoritatile...lasam putin schiurile din picioare si intervenim ??

Nu de alta, dar sunt cateva mii blocati!!”, scria ieri un şofer pe pagina sa de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel