Zeci de români, SCLAVI în Italia! Polițiștii au fost îngroziți de ce au descoperit. VIDEO șocant

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou caz de sclavie în Italia. Polițiștii au descoperit 66 de muncitori, între care și 32 de români, care lucrau în condiții greu de imaginat pe câmpurile din jurul orașului Vittoria. VIDEO șocant!

Autoritățile italiene au descoperit 66 de muncitori, între care și 32 de români, care lucrau la limita sclaviei pe câmpurile din jurul orașului Vittoria, provincia Sicilia. Rețeaua de mafioți care îi exploata pe muncitori era formată din 8 italieni. Dintre aceștia, 4 au fost arestați pe loc, iar alți 4 au fost puși sub acuzare, fiind cercetați în stare de libertate.

În urma unor controale la șapte ferme agricole din zonă, oamenii legii au descoperit nu mai puțin de 66 de persoane victime ale sclaviei moderne, dintre care 32 sunt români. Restul sunt italieni, tunisieni, algerieni, gambieni și senegalezi. Potrivit polițiștilor, oamenii erau angajați fără forme legale și plătiți „la negru” cu sume mizerabile: 3-4 euro pe oră, din care li se opreau și bani pentru cazare.

Muncitorii erau forțați să muncească în condiții greu de suportat, fără acces la controale medicale, norme de protecția muncii sau educație adecvată pentru lucrul cu substanțe toxice. Condițiile în care erau nevoiți să locuiască și pentru care li se oprea bani din salariu sunt de-a dreptul inumane. O serie de magazii dărăpănate din cadrul fermelor, uneori fără toaletă sau apă curentă, erau casele acestor oameni. Polițiștii au fost de-a dreptul îngroziți când au descoperit condițiile de trai ale celor 66 de oameni.

Cel mai grav caz care le-a atras atenția polițiștilor este cel al unui băiat de numai 16 ani, care împrăștia pesticide toxice pe câmp, fără să aibă nici măcar o mască de protecție sau mânuși de latex.

Toți cei 66 de muncitori au fost duși la secție, urmănd ca fiecare să-și spună povestea tragică.

Problema fermelor din zona Vittoria se află de mai multă vreme în atenția oamenilor legii. Aceștia au demarat de-a lungul timpului mai multe controale la firmele din zonă, constatând nereguli grave în toate cazurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel