Zeci de români reținuți după perchezițiile cu locurile de muncă fictive în străinătate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un număr de 24 de persoane au fost reținute după aproape 40 de percheziții în Sibiu, Teleroman și Hunedoara, unde 4.000 de oameni au fost înșelați cu locuri de muncă în străinătate.

Potrivit Poliției Sibiu, procurorii DIICOT și polițiștii sibieni de investigare a criminalității economice au făcut 39 de percheziții, din care 37 în Sibiu și câte una în Teleorman și Hunedoara într-un dosar în care sunt vizate infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave în care sunt cercetați în acest moment 98 de suspecți persoane fizice și juridice.

Citește și 10.000 de români, păcăliți cu locuri de muncă în străinătate

În urma administrării probatoriului s-a decis reținerea pentru 24 de ore a 24 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 51 de ani, din județele Sibiu, Argeș, Gorj, Olt și Vâlcea.

De asemenea, alte trei persoane au fost plasate sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

90 de persoane, audiate

 

90 de persoane au fost audiate la Sibiu, după ce procurorii au găsit 4.000 de oameni înșelați cu locuri de muncă în străinătate. Anchetatorii estimează, însă, că numărul victimelor depășește 10.000 de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2014 – prezent, în orașul Sibiu au fost înființate mai multe societăți comerciale, administrate de aceleași persoane, care se ocupau de plasarea forței de muncă în străinătate și care, de fapt, nu au avut niciun moment intenția desfășurării efective a activității, ci doar inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință, pentru obținerii de foloase necuvenite.

Astfel, suspecții postau anunțuri pe diferite site-uri de profil din România prin care promiteau locuri de muncă în condiții avantajoase în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesați să se prezinte la sedii, unde, pentru sume cuprinse între 400 – 700 de lei, ofereau garanția găsirii unui loc de muncă. În realitate, persoanele respective nu au făcut nimic pentru obținerea locurilor de muncă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel