Zeci de români au participat la o tombolă și au rămas fără 200.000 de lei. Poliția a deschis o anchetă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mai multe schelete umane au fost descoperite în curtea unui spital din România
Mai multe schelete umane au fost descoperite în curtea unui spital din România

Au participat la o tombolă și au rămas fără 200 de mii de lei. Este vorba despre 33 de persoane din județul Cluj, care au crezut că au șansa de a câștiga o vacanță.

Poliția a deschis o anchetă după ce câștigătoarea tombolei nu a primit premiul mult râvnit. Cei păcăliți au participat la o tombolă în timpul unei eveniment despre nutriție, eveniment care a avut loc anul trecut în Câmpia Turzii, potrivit Știrile PRO TV. Fiecare persoană doritoare să participe la tombolă a fost convinsă să cumpere produse în valoare de peste 4 mii de lei.

Polițiștii au început ancheta după ce femeia care a fost desemnată câștigătoarea tombolei nu a reușit să își revendice premiul. După investigații, oamenii legii au aflat că 33 de persoane ar fi participat la acest concurs și ar fi fost înșelate. În urma a 16 percheziții, în București și în alte trei județe din țară, anchetatorii au ridicat mai multe sume de bani, dar și telefoane mobile și documente care vor fi folosite în anchetă. În plus, polițiștii au pus sechestru pe 3 mașini și un imobil. În total, 7 bărbați și 3 femei, cu vârste cuprinse între 24 și 50 de ani au fost reținuți pentru infracțiunile de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

 

Vezi și 

 

„Suntem într-o situație disperată”. Escrocheria cu lei românești lovește din nou, în Germania

 

Metoda de escrocherie cu bancnote românești apare din nou în Germania. De această dată, victima a fost un tânăr de 26 de ani din Gifhorn, un oraș din Saxonia Inferioară.

Tânărul a fost înșelat duminică lângă Hankensbüttel cu o valută străină. Mai exact, lei românești. După cum a raportat poliția din Gifhorn, bărbatul a observat seara o mașină cu o plăcuță de înmatriculare străină pe marginea drumului pe un drum federal de lângă Hankensbüttel. Întrucât mașina era aprinsă cu luminile de avarie, tânărul a vrut să le vină în ajutor celor doi ocupanți.

„Șoferul – era bine îmbrăcat și vorbea germană și engleză bine – a declarat că se află într-o situație disperată și a cerut să fie ajutat cu schimbarea unor bancnote”, a spus poliția. Făptuitorul avea la el patru bancnote românești, care ar fi fost în total 2000 de lei, și dorea să le schimbe în euro pentru a putea alimenta.

Bărbatul a explicat că cei 2.000 de lei aveau o valoare echivalentă în jur de 400 de euro și că i-ar schimba cu 200 de euro. „În sfârșit, cei 2.000 de lei și 170 de euro au fost schimbați”, au spus polițiștii din Gifhorn. Cele două persoane au plecat apoi cu Mercedesul lor într-o direcție necunoscută.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel