Zeci de români acuzați că au furat aproape jumătate de milion de euro din conturile unei bănci din Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Zeci de români sunt acuzați pentru că ar fi furat aproape jumătate de milion de euro din conturile clienților unei bănci din Italia. Dintre aceștia, 3 suceveni au fost trimiși în judecată.

Cei trei suceveni au fost trimiși în judecată de DIICOT Suceava după ce ar fi comis furturile în perioada 2011-2012. Cei trei botoșăneni făceau parte dintr-o organizație mai mare. 11 persoane au fost acuzate în acest dosar, dar sunt 36 de suspecți care ar fi fraudat Poste Italiane SPA.

Botoșănenii implicați sunt doi frați, Claudiu și Brândușa Nicoleta I., și Viorel L., toți din comuna Hudești. Acuzațiile care li se aduc sunt de constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, deținerea fără drept a unui program informatic, a unei parole, cod de acces sau date informatice și distribuirea lor fără drept.

În timp ce unii dintre membrii organizației acționau pe teritoriul Italiei pentru obținerea datelor de acces la conturile bancare ale victimelor, alții efectuau transferurile frauduloase din conturile victimelor în cele ale complicilor. Banii erau ridicați din diferite locații ale agențiilor Western Union de pe teritoriul României și apoi distribuite membrilor grupării, potrivit Botosani News.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel