Zeci de persoane protestează în Piața Victoriei. Strigă "jos carantinarea"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Câteva zeci de persoane s-au adunat, luni seara, în Piața Victoriei pentru a manifesta cu privire la măsurile dispuse Guvern, în privința epidemiei de COVID-19. Este a doua zi consecutivă când oamenii au ieșit în stradă.

Protestatarii au venit cu steaguri și pancarte. Ei au strigat: „Jos legea carantinării”, „Toate partidele, aceeași mizerie!”, „Libertate”, „Jos Guvernul!”.

Oamenii sunt nemulţumiţi de proiectul Guvernului care impune reguli stricte privind carantina şi izolarea. Ei spun, de exemplu, că masca nu îi ajută cu nimic, iar obligativitatea purtării ei este o „prostie”. De asemenea, ei susțin că epidemia este o conspirație la nivel internațional.

Tocmai de aceea, cei mai mulţi dintre protestatari nu poartă măşti de protecție şi nu respectă distanţarea socială.

La faţa locului sunt şi prezenți și jandarmi.

Proiectul privind carantinarea și izolarea a fost dezbătut, luni, în Senat, iar discuțiile pe marginea sa vor continua și marți.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, în 6 iulie, de Guvern, după ce Curtea Constituțională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în spitale este contrară Legii Fundamentale, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel