Zeci de percheziţii în mai multe județe pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu tutun

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
România: 23 de migranţi și peste cinci tone de tutun fără acte descoperite la frontieră
România: 23 de migranţi și peste cinci tone de tutun fără acte descoperite la frontieră

Polițiștii de frontieră au realizat 23 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galați, Iași și Suceava pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu tutun.

Potrivit Poliției de Frontieră, la data de 17.11.2021, poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galați au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Galați, Suceava și Iași. Acestea aveau ca scop destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În acest caz, s-a reținut faptul că, în toamna anului trecut, a fost realizat un grup infracțional, alcătuit din mai multe persoane. Acestea au constituit un grup infracţional specializat în activităţi de contrabandă cu ţigări care proveneau din Ucraina. Ulterior, pachetele erau introduse ilegal în ţară.

După introducerea pe teritoriul țării noastre, țigările erau depozitate de către membrii grupului, la locaţii situate pe raza judeţului Suceava. Ulterior, acestea erau preluate de la locația respectivă de către liderul grupării. În final, țigările erau transportate la diverse locaţii din judeţele Iaşi şi Galaţi. Acolo, acestea erau recepționate de ceilalți membrii ai grupului care aveau sarcina de a le transmite mai departe.

Poliția de Frontieră anunță că în urma acțiunilor de astăzi, au fost ridicate 14.285 pachete țigări, sumele de 354.450 lei, 64.200 euro, două autoturisme, precum și 800 de grame de cannabis. În plus, la sediul DIICOT Galați vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 35 de persoane, considerate a fi membrii grupării, informează Poliția de Frontieră.

 

Doi români care se îndreptau spre Marea Britanie, prinși la frontieră cu țigări de contrabandă

 

Tot mai mulți români sunt prinși în timp ce doresc să treacă frontiera, transportând țigări de contrabandă. Astfel, tot astăzi, poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat 33.346 pachete cu țigări, în valoare aproximativ 400.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit Poliției de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat pentru a ieşi din România doi bărbaţi, în vârstă de 34, respectiv 46 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană. Aceştia călătoreau cu un microbuz înmatriculat în Ucraina şi au declarat că se deplasează în Marea Britanie pentru a transporta colete cu diverse bunuri aparţinând unor cetăţeni ucraineni.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite, ascunse, în cinci panouri metalice folosite pentru antifonare, 1.360 pachete cu ţigări, provenite din Belarus.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 16.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.Totodată, pe numele celor doi cetățeni se va începe urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, anunță Poliția de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel