Zeci de ilegalităţi la frontiera României. 4 români nu au fost lăsaţi să plece din ţară. Zeci de străini, opriţi la vamă

Andreea Cosma / 13 aug 2021, 10:45 Salveaza PDF Comentarii

Poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere şi la "frontiera verde", 68 de fapte ilegale - 45 de infracţiuni şi 23 de contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la peste 15.000 lei.

"Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 382.500 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 35 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 14 cetăţeni români din diferite motive legale", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), transmis, vineri, Agerpres.

Joi, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 167.400 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 44.300 mijloace de transport, dintre care 14.300 automarfare. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 85.000 persoane cu 21.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 82.400 persoane cu 22.600 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 48.500 de persoane şi 20.200 de mijloace de transport (6.200 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 20.900 de persoane cu 9.500 mijloace de transport.

"Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare, recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea", transmite IGPF.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy