Zeci de colete, care urmau să ajungă în Franța, împrăștiate pe carosabil. Remorca autobuzului, spulberată de un camion

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
 Franța, spulberată de un camion. Zeci de produse alimentare, 
 Remorca unui microbuz, încărcată cu zeci de colete cu destinația Franța, spulberată de un camion. Alimente și băutură, împrăștiate pe carosabil
Franța, spulberată de un camion. Zeci de produse alimentare, Remorca unui microbuz, încărcată cu zeci de colete cu destinația Franța, spulberată de un camion. Alimente și băutură, împrăștiate pe carosabil

Zeci de colete cu produse alimentare și sticle de alcool, care urmau să ajungă în Franța, au fost împrărtiate pe șosea, după ce după ce remorca unui microbuz s-a desprins şi a fost lovită de un camion.

Accidentul s-a produs la ieşirea din localitatea Cupcini spre oraşul Edineţ, Republica Moldova O remorcă s-a deprins de microbuz şi a ajuns pe contrasens, iar ulterior a fost lovită de un camion. Microbuzul ce tracta remorca cu colete urma să ajungă la Paris.

Toate coletele cu produse alimentare au fost împrăștiate pe carosabil și au fost făcute praf, iar camionul s-a răsturnat. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului rutier, scrie unimedia.info.

Cert este că zeci de moldoveni, destinatarii coletelor, vor avea sărbători de Crăciun fără bucate tradiționale.

În luna noiembrie, un autocar cu moldoveni a fst verificat la vamă, iar vameșii au controlat pachetele și au dat peste o adevărată captură. 

 

Austria. Autocar cu moldoveni, „o bombă calorică rulantă”. Vameșii au controlat pachetele și au dat peste o adevărată captură

 

Un autocar, cu 25 de pasageri moldoveni la bord, a fost verificat de echipa mobilă de control a Oficiului de Nord al Biroului Vamal din Austria, la punctul de trecere a frontierei din Nickelsdorf. 

Agenții au percheziționat autocarul care venea din Republica Moldova și se îndrepta către Franța și au găsit la deschiderea portbagajului 1,2 tone de mâncare și băutură de contrabandă care fuseseră preluate ca pachete de către cei trei șoferi din țara lor de origine.

În timp ce cei 25 de pasageri erau așezați la nivelul superior, în compartimentele de bagaje au fost descoperite 510 kg de carne și pește, 330 de kg de fructe și legume, 304 de litri de alcool, 84 de kg de brânză și 320 de pachete de țigări.

„Acest autobuz era o bombă calorică rulantă”, au spus autoritățile.

 

Bunurile au fost distruse

 

Ministrul de Finanțe Blumel a fost încântat de captură: "Reglementările stricte de import pentru alimente de origine animală și vegetală există dintr-un motiv întemeiat, deoarece acest lucru împiedică apariția epidemilor și a bolilor”.

Marfa a fost distrusă, iar șoferii au fost amendați cu 1.300 de euro. În primele trei trimestre ale anului 2021, biroul vamal austriac a confiscat 10,7 tone de plante și 21,9 tone de hrană pentru animale, ceea ce se datorează în principal principalelor controale efectuate de vamă în acest domeniu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel