Zborurile din România, reluate. Ce companii zboară de la București și spre ce destinații

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti reia zborurile miercuri, după pauza impusă de criza mondială declanşată de apariţia şi răspândirea SARS CoV-2, în condiţiile în care traficul aerian al României a scăzut în ultimele două luni cu aproximativ 98%.

„Pentru întreaga omenire, prima jumătate a anului 2020 a reprezentat din punct de vedere sanitar, economic şi social cea mai mare provocare a secolului. Industria aviaţiei constituie una dintre ramurile economice cele mai grav afectate de măsurile ce au vizat limitarea răspândirii noului virus, măsuri concretizate în anularea a milioane de zboruri şi în interdicţia de deplasare suportată de oamenii de pretutindeni. În acest context, CNAB a înregistrat, în ultimele două luni, o scădere a traficului aerian de pasageri cu aproximativ 98%”, a anunțat compania.

Tot miercuri, CNAB celebrează și primul zbor al unui avion conceput, realizat şi pilotat în România de Aurel Vlaicu, care, la 17 iunie 1910, se ridica în aer pe câmpul de la Cotroceni.

 

Zborurile spre și dinspre următoarele țări sunt în continuare SUSPENDATE

 

Aeroporturi București reamintește, totodată că zborurile spre și dinspre următoarele țări sunt în continuare SUSPENDATE: Italia, Spania, Franța, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia și Iran.

„Dacă una dintre țările menționate mai sus va avea indicele de risc sub 5 cazuri noi/1 milion de locuitori, atunci ea va intra pe lista verde actualizată săptămânal de Institutul Național de Sănătate Publică și zborurile vor putea fi reluate în siguranță. Din și spre aceste țări sunt permise doar zborurile charter, zborurile de repatriere, transportul cargo și zborurile cu muncitori sezonieri”, precizează compania pe pagina de Facebook.

 

Țările din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare

 

Totodată, țările din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

 

2. -imagine fara descriere- (98486515201568495615684956.jpg)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel