Yulia Chernitskaya a dezvăluit motivul pentru care a acceptat cei 200 de lei într-o benzinărie: „Așa sunt românii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Yulia Chernitskaya, profesoara de fitness ucraineană care a devenit celebră după ce a primit 200 de lei într-o benzinărie din România, spune că ar vrea să-l caute pe bărbatul care i-a oferit acea sumă, pentru a i-o returna. 

Yulia Chernitskaya a părăsit Kievul și a venit în România pe 5 martie, împreună cu cele patru fete pe care le are. Prima dată, ea a locuit la Moieciu, după care a mers la București. Ulterior, profesoara de fitness s-a stabilit aproape de Brașov, unde și-a găsit un loc de muncă. Recent, Chernitskaya a devenit instructoare la centrul de fitness Belaqva.

Yulia Chernitskaya a dezvăluit și motivul pentru care a acceptat cei 200 de lei în benzinărie: „Dacă românii îți oferă ajutor și îi refuzi, se simt ofensați”.

Ucraineanca ajutată cu 200 lei într-o benzinărie, nou mesaj pentru români

„Nu m-am gândit niciodată că gestul meu de recunoștință față de un om bun va da naștere unei astfel de reacții în România. Acel om a făcut ceva care m-a luat cu totul prin surprindere, nimeni nu mi-a dat vreodată bani pe stradă. M-am simțit jenată și rușinată, pe de o parte, dar am avut și un sentiment de recunoștință care pur și simplu m-a copleștit.

Acel om nici măcar nu mi-a spus numele lui, a făcut acel gest din adâncul inimii lui și pur și simplu nu a știut că va fi judecat de atâția oameni. Nici eu nu m-am gândit la asta, la acea vreme. Aș vrea să-l întâlnesc din nou, să-i mulțumesc și să le arăt copiilor că gestul său a fost unul sincer de susținere pentru Ucraina.

El a văzut că sunt bine îmbărcată, că nu conduc cea mai ieftină mașină, dar nu s-a gândit la asta. Așa că m-a emoționat. Aș vrea să-i returnez banii și chiar ceva peste, dar nu cred că-i va lua. Așa sunt românii, din câte am remarcat: dacă îți oferă ajutor și îi refuzi, se simt ofensați. Poate mă înșel, dar asta este senzația pe care mi-au lăsat-o”, a afirmat Yulia Chernitskaya, potrivit Fanatik.

Un român a impresionat până la lacrimi o ucraineancă: „Să știi că ai ajutat o mamă a patru copii!”. Gestul bărbatului a devenit viral

 

Yulia Chernitskaya: „Mi s-a spus că românii sunt vicleni și lacomi. Acum pun la îndoială aceste prejudecăți”

 

Întrebată ce știa despre români înainte să vină, ucraineanca recunoaște că nu avea o părere prea bună despre noi. Totuși, perioada petrecută aici a făcut-o să-și schimbe părerea.

„Să fiu sinceră, mi s-a spus că românii sunt vicleni, că sunt genul de oameni care înceracă mereu să obțină un profit din orice și că sunt lacomi. Totuși, după o lună petrecută aici, am ajuns să pun la îndoială toate aceste prejudecăți”, a mai declarat Yulia Chernitskaya, conform sursei citate.

Yulia susține că nu are de gând să plece din România, până la finalul conflictului armat din țara ei. „Am văzut ce a scris presa, că mă aflu în România, doar în tranzit. Este o minciună flagrantă”, spune ucraieanca.

Femeia a lăsat în Ucraina mai mulți membri ai familiei iar unchiul său a fost ucis în bombardamentele din zona Kievului.

„În acest moment, situația din Kiev, locul în care locuiesc împreună cu copiii mei este sub controlul total al armatei din Ucraina. Orașul în care se află părinții mei este încă sigur și nu a fost atacat de invadatorii ruși. Din păcate, unchiul meu a murit în timpul unui bombardament în zona Kievului, după ce a fost lovit de un șrapnel”.

 

Yulia Chernitskaya este antrenoare de fitness și mamă a 4 copii

 

Yulia Chernitskaya este originară din Odessa și mamă a patru copii. Ea este profesoară de fitness și, în momentul începerii bombardamentelor, se afla la Kiev, oraș în care locuiește alături de cele patru fetițe.

Yulia Chernitskaya are un site, numit Fitness Mama, cu programe de nutriție pentru slăbit. De asemenea, ea este și antrenor individual.

„Sfaturi personale și motivaționale. Pentru acest tip de activitate ai nevoie de doar 40 de minute pe zi. Orele și zilele de antrenament vor fi stabilite ulterior, pentru a fi convenabile atât pentru client, cât și pentru antrenor”, se arată pe site-ul Yuliei Chernitskaya, potrivit digisport.ro.

Yulia Chernitskaya are peste 11.000 de urmăritori pe pagina de Facebook și peste 100.000 pe cea de Instagram. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel