Wizz Air suspendă două rute din Sibiu către Spania și Germania. Sute de pasageri români, afectați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Wizz Air suspendă două rute din Sibiu către Spania și Germania. Sute de pasageri români, afectați
Wizz Air suspendă două rute din Sibiu către Spania și Germania. Sute de pasageri români, afectați

Compania de zboruri low-cost  Wizz Air a decis să suspende zborurile de pe două rute operate de la Sibiu. Astfel, în perioada 8 ianuarie – 28 martie 2022, vor fi suspendate zborurile de la Sibiu către și dinspre Kalrsruhe/Baden-Baden. La fel, și cele două zboruri săptămânale care leagă Sibiul de Madrid vor fi suspendate în perioada 9 ianuarie – 18 martie 2022.

Zborurile suspendate pe cele două rute fac parte dintr-un ansamblu mai mare de decizii similare, arată boardingpass.ro. Sursa citată precizează că, în ianuarie – martie 2022, maghiarii de la Wizz Air suspendă zborurile pe mai bine de 45 de rute din și înspre România. ”De asemenea, alte zeci de rute din și spre aeroporturile din România deservite de Wizz Air vor avea parte de reduceri semnificative a numărului de zboruri săptămânale operate de compania low-cost. În funcție de evoluția pandemiei, nu este exclus ca Wizz Air să reducă și mai mult sau să suspende zborurile și pe alte rute”, mai arată sursa citată, potrivit căreia măsuri similare au fost luate și în alte țări, scrie turnulsfatului.ro.

De la Sibiu, Wizz Air mai operează zboruri către alte patru destinații din Germania (Dortmund, Frankfurt Hahn, Memmingen și Nuremberg) și una din Marea Britanie (Luton). La începutul lunii decembrie, administrația județului Sibiu anunța că Wizz Air este a treia companie aeriană cu care a semnat un contract pentru acordarea de ajutoare de stat: 1,3 euro pentru fiecare pasager adus și dus de la Sibiu sunt plătiți companiei maghiare din bugetul județului în perioada 1 decembrie 2021 – 30 noiembrie 2022. În acest timp, cei de la Wizz Air vor trebui să mențină cel puțin câte două frecvențe săptămânale pe aeroportul din Sibiu (o frecvență înseamnă un zbor care aterizează și decolează).

”Conform contractului, compania Wizz Air își asumă să opereze zboruri 12 luni consecutive la și de la Aeroportul Internațional Sibiu și va primi din partea Consiliului Județean Sibiu 1,3 Euro/loc alocat la și de la Aeroportul Internațional Sibiu, conform Planului de alocare a capacității de operare depus de companie, valoarea ajutorului de stat fiind de 379.213,9 Euro (291.703 locuri x 1,3 Euro/loc)”, detaliază reprezentanții CJ Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel