Vremea face ravagii în țară. Zeci de copaci, doborâți de vânt peste mașini în București, Constanța și Tulcea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Vremea face ravagii în țară. Zeci de copaci, doborâți de vânt peste mașini în București, Constanța și Tulcea. Sursa foto: ISU Tulcea
Vremea face ravagii în țară. Zeci de copaci, doborâți de vânt peste mașini în București, Constanța și Tulcea. Sursa foto: ISU Tulcea

Pompierii au avut duminică numeroase misiuni în București, Ilfov, Tulcea, Olt și Constanța din cauza vântului puternic. Mai mulți copaci s-au rupt și au căzut peste mașini și rețele electrice.

 

În prima parte a dimineții, pompierii din București și Ilfov au avut peste 20 de misiuni. Ei au îndepărtat copacii căzuți și elementelor de construcții desprinse de vânt. Nu sunt persoane rănite, anunță ISU. Ulterior, numărul misiunilor a crescut foarte mult. Pompierii au avut 73 de intervenții, 67 în București și șase în Ilfov. Sunt 59 de copaci doborâți de vânt, 32 de mașini avariate și doi stâlpi rupți.

Patru misiuni s-au desfășurat în orașele Constanța și Mangalia și în stațiunea Olimp. Cel puțin patru mașini și mai multe rețele electrice au fost avariate. Toate manevrele în porturile de la malul Mării Negre, atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, au fost suspendate din cauza vântului puternic.

 

Elemente de acoperiş desprinse din cauza vântului puternic în Balș

 

Mai multe elemente de la acoperişul unui bloc s-au desprins şi doi copaci au căzut pe stradă, duminică, în oraşele Balş şi Potcoava, din cauza vântului puternic, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

"În oraşul Balş, pompierii de la Garda Balş au intervenit pentru degajarea unor elemente de construcţie, desprinse de la acoperişul unui bloc şi pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. În oraşul Potcoava, pompierii Staţiei Scorniceşti au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. Nu s-au înregistrat victime sau alte pagube materiale", a spus reprezentantul ISU Olt.

Pompierii au intervenit şi în zona centrală a municipiului Slatina, pe strada Independenţei, la o antenă a unui post de radio, pentru a asigura zona, neputând acţiona iniţial din cauza vântului puternic şi a echipamentelor aflate sub tensiune. Judeţul Olt este duminică sub o atenţionare meteo cod galben de intensificări ale vântulu

 

Copaci rupţi de vânt au căzut peste drumuri, autoturisme şi o casă din Tulcea

 

Pompierii tulceni au intervenit, duminică, pentru degajarea unor crengi şi copaci căzuţi pe carosabil, la intersecţia DN 22 cu DJ 229, dar şi pe Drumul European E87 în localitatea Mineri, peste două autoturisme în municipiul reşedinţă, dar şi peste acoperişul unei case, în localitatea Valea Nucarilor.

Potrivit unei informări transmisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'DElta' al judeţului Tulcea, în niciuna dintre aceste situaţii nu s-au înregistrat victime.

"Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Delta" al judeţului Tulcea au intervenit pentru degajarea unor crengi ori copaci căzuţi pe carosabil în judeţul Tulcea, la intersecţia DN 22 cu DJ 229, dar şi pe Drumul European E87 în localitatea Mineri. De asemenea, în cursul dimineţii un echipaj format din 4 subofiţeri au intervenit pentru degajarea unei crengi căzută pe două autoturisme pe Strada Babadag din municipiul Tulcea, iar în jurul prânzului au intervenit cu o autoscară în localitatea Valea Nucarilor pentru a îndepărta un copac căzut peste o casă afectând aproximativ 5 metri pătraţi din acoperiş", mai precizează sursa citată.

Pompierii le recomandă cetățenilor să evite deplasarea pe stradă, în special prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și construcţiilor ușoare, să nu lucreze în teren deschis sau la înălţime, să închidă ferestrele și să nu atingă firele căzute la pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel