Vreme extremă în Europa. Furtunile deosebit de violente au adus spaima, iar incendiile au făcut ravagii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Vreme extremă în Europa. Furtunile deosebit de violente au adus spaima, iar incendiile au făcut ravagii
Vreme extremă în Europa. Furtunile deosebit de violente au adus spaima, iar incendiile au făcut ravagii

Vreme extremă în Europa. Mai bine de jumătate din Franţa a fost sub avertizare de furtuni violente, cu grindină uriaşă. O persoană a murit şi zeci au fost rănite. În Germania a fost cod roşu de vijelii, în timp ce în Grecia au început deja incendiile de vegetaţie din cauza caniculei. 

Spaimă în mai multe departamente din Franţa. Codul portocaliu a adus pagube imense în aproape toată ţara. Până acum, o femeie de 30 de ani a murit din cauza inundaţiilor. Alţi 15 oameni sunt în stare gravă la spital din cauza accidentelor rutiere cauzate de vremea rea.

Furtuna a venit cu rafale de vânt de peste 120 de km/h şi grindină de mărimea unei mingi de golf. Peste noapte, mai bine de 15 mii de oameni au rămas fără curent electric şi s-au ales cu maşinile distruse. 

 

Furtuna a ajuns şi în nordul Alpilor

 

Ploaia s-a intensificat rapid în vârful munţilor şi a adus cu ea bucăţi de grindină uriaşe, tunete şi fulgere. Imagini spectaculoase au fost surprinse şi în Paris, unde turnul Eiffel a fost lovit de trăsnet.

Starea de alertă rămâne în vigoare pentru 50 de departamente, relatează Observator

 

Au început incendiile de vegetație în Grecia

 

În acelaşi timp, în Grecia, incendiile de vegetaţie au pus în alertă atât locuitorii din Atena, cât şi pompierii eleni. Pompierii greci au reuşit să controleze un violent incendiu de vegetaţie izbucnit la periferia sudică a Atenei, unde rezidenţii au putut să se întoarcă la casele lor, au anunţat duminică serviciile de salvare elene, citate de AFP.

„În acest stadiu, focul a fost încercuit, locuitorii s-au întors la casele lor”, a declarat ministrul adjunct pentru Protecţie Civilă, Evangelos Tournas, într-o conferinţă de presă.

Numeroşi pompieri au rămas disponibilizaţi în zonă „şi vor continua să rămână astfel atât timp cât va fi nevoie, iar avioanele vor continua să lanseze cantităţi de apă din aer” în scopuri preventive, a adăugat oficialul elen.

În total, 283 de pompieri şi 65 de vehicule ale lor, care au beneficiat de ajutorul unor grupuri de localnici, s-au mobilizat în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a încerca să controleze incendiul.

Avioane ale pompierilor şi două elicoptere acţionau încă duminică în misiunea lor de stingere a flăcărilor.

Deşi incendiul este în prezent controlat, autorităţile greceşti au declarat că vor rămâne în stare de alertă în cazul reizbucnirii acestuia.

Incendiul, stimulat de vânturi violente, a devastat sâmbătă vegetaţia de la periferia sudică a Atenei, obligându-i pe numeroşi locuitori să se evacueze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel