Vouchere de 300 de lei pentru o anumită categorie de angajați români: Cine se încadrează pentru a primi aceste noi tichete

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Angajații români ar putea primi noi vouchere în perioada următoar, în valoare de 300 de lei. Ele vor fi acordate de angajatori și sunt neimpozabile.

Românii pot primi diverse tichete cadou de la angajatorii lor, iar unele chiar în perioada următoare. Este vorba despre tichete în valoare de 300 de lei, ce pot fi oferite de Ziua Copilului, 1 Iunie.

Cadourile tip voucher pe care angajatorii le fac salariaților cu diverse ocazii sunt venituri neimpozabile, în cazul în care valoarea lor nu depășește suma de 300 de lei per angajat, conform prevederilor din Codul fiscal. „Cadourile oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie prevăzute în contractul de muncă în sumă de 300 lei/persoana nu sunt impozabile și taxabile cu impozit pe venit și contribuții sociale”, se arată în actul normativ.

Vouchere de 300 de lei pentru o anumită categorie de români

 

Angajatorii, pentru ca aceste venituri să nu fie impozabile și să nu se calculeze contribuții sociale, acordă aceste cadouri numai angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 Iunie. Legislația obligă însă angajatorii să treacă în contactul de muncă sau în regulamentul interior acordarea acestor vouchere pentru copii.

În cazul părinților care lucrează la același angajator și au doi copii minori, pot primi cu ocazia zilei de 1 iunie suma de 600 de lei neimpozabilă, câte 300 de lei pentru fiecare salariat. Totodată, legea precizează că, dacă părinții lucrează la același angajator, pentru fiecare copil se va primi suma de 150 de lei neimpozabilă de la amândoi părinții.

În ceea ce privește contribuțiile sociale, art. 142 din Codul fiscal prevede că nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale, ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru bolile grave și incurabile, ajutoarele pentru Cadourile în bani și în natură oferite de angajatori angajaților, cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, inclusiv tichetele cadou, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile în bani și în natură oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul, în măsură în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei”, se arată în lege.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel