Vot Diaspora. Viorica Dăncilă, MESAJ pentru românii din străinătate

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul adoptă, joi, o OUG care vizează extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie. Premierul a precizat că actul normativ prevede și măsuri care asigură cadrul legal privind președinții birourilor electorale.

„Astăzi (joi - n.r.) vom adopta măsuri pentru a asigura cetățenilor români din diaspora dreptul la vot și o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Modificăm termenul limită pentru înregistrarea cetățenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondență, respectiv ca alegători la o secție de votare organizată în străinătate. Acest termen va fi extins până la 15 septembrie pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara granițelor țării să se înscrie în registrul electoral pentru alegerile prezidențiale din acest an”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de joi.

Prim-ministrul a mai spus că ordonanța de urgență include măsuri cu privire la președinții birourilor electorale precum și pentru plata indemnizațiilor membrilor din secțiile de votare.

„Pentru o bună organizare a scrutinului din această toamnă, ordonanța de urgență pe care o adoptăm include și măsuri privind desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor votare din străinătate, atribuțiile acestora și asigurăm cadrul legal pentru plata tuturor indemnizațiilor membrilor birourilor de votare”, a conchis Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că AEP a decis să mențină aplicația de înregistrare deschisă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel