Volodimir Zelenski spune că Ucraina va recăpăta controlul asupra teritoriilor ocupate de ruşi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Volodimir Zelenski a afirmat, în discursul său zilnic către naţiune, că Ucraina va recăpăta controlul asupra teritoriilor ocupate acum de ruşi şi că “niciun terorist nu va rămâne fără răspuns pentru atacurile asupra oraşelor” ucrainene.  

„În fiecare an, în ultimul weekend al verii, în ţara noastră sunt două sărbători cu legătură strânsă între ele – Ziua Oraşului Doneţk şi Ziua Minerului.

În 2014, totul s-a schimbat pentru Doneţk din cauza ocupanţilor. Şi în acest an, toată Ucraina nu va avea sărbători. Însă nu am uitat şi nu vom uita niciun oraş şi niciun cetăţean de-ai noştri.

Doneţk a fost mereu unul dintre cele mai bogate şi puternice oraşe din Ucraina. Mineritul a fost mereu una dintre cele mai respectate profesii. Acum Donbas este aproape distrus de ocupaţia rusă şi jefuit. Rusia a dus acolo cel mai teribil lucru – o lipsă absolută de respect pentru valoarea oricărei vieţi, o lipsă de respect absolută faţă de toată lumea. Invadatorii au adus degradare şi moarte. Şi ei cred că sunt acolo pentru totdeauna. Însă este ceva temporar pentru ei.

Şi Ucraina va reveni. Sigur. Viaţa va reveni. Demnitatea oamenilor din Donbas va reveni. Abilitatea de a trăi va reveni. Oportunitatea de a trăi în siguranţă şi fericiţi. Exact asta va simboliza drapelul nostru ucrainean când îl vom instala în Doneţk, Horlivka, Mariupol, în toate oraşele din zonele Donbas, Azov, în toate zonele sub ocupaţie rusă – în regiunile Harkiv, Zaporojie, Herson. Şi categoric – în Crimeea. Ucraina îşi aminteşte totul”, a afirmat preşedintele Ucrainei.

 

Urmează o nouă săptămână cu vizite importante ale partenerilor Ucrainei

 

Zelenski a precizat că duminică a avut o întrevedere cu resprezentanţi din apărare şi securitate, cu care a discutat subiecte pe care le consideră importante.

„Sunt însă secrete, nu voi intra în detalii. Dar ocupanţii vor simţi consecinţerle în acţiunile care urmează ale apărătorilor noştri. Niciun terorist nu va rămâne fără răspuns pentru atacurile asupra oraşelor noastre. Zaporojie, Orihiv, Harkiv, Donbas – vor primi un răspuns pentru toate”, a adăugat preşedintele ucrainean, potrivit Știrile PRO TV.

Volodimir Zelenski a menţionat că urmează o nouă săptămână cu vizite importante ale partenerilor Ucrainei.

“Şi cel mai important, muncim pentru a ne asigura că vor fi noi restricţii pentru Rusia din cauza războiului şi că vor fi noi pachete de ajutor pentru apărătorii noştri, pentru statul nostru. Ajutor pentru apărare – arme şi muniţie, ajutor financiar, susţinere politică, susţinere media, ajutor pentru reconstrucţie 0 în fiecare zi, fiecare oficial public trebuie să arate rezultate în zona sa de responsabilitate. Doar munca pentru rezultate dă dreptul de a avea un post public. Asta ar trebui să îşi amintească toţi cei care au primit putere. Vă mulţumesc tuturor celor care muncesc sincer pentru stat! Lew mulţumesc tuturor apărătorilor noştri!”, a conchis preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel