Volodimir Zelenski acuză armata rusă că a atacat un centru cultural din estul Ucrainei

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Cel puţin şapte persoane au fost rănite, vineri, în urma unui atac al armatei ruse asupra unui centru cultural care tocmai fusese reconstruit, afirmă preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde.

Atacul cu rachetă a vizat un centru cultural din orăşelul Lozova, situat în estul Ucrainei. "Forţele de ocupaţie au identificat cultura şi educaţia ca fiind inamicii lor", a afirmat Volodimir Zelenski. Cel puţin şapte persoane au fost rănite în acest atac.

"Situaţia rămâne tensionată şi s-ar putea agrava. Forţele ruse de ocupaţie efectuează tiruri intense de-a lungul liniei de contact", a afirmat, la rândul său, Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării.

Anterior, autorităţile ucrainene au acuzat armata rusă că a atacat o şcoală din oraşul Severodoneţk, situat în regiunea Lugansk. În unitatea de învăţământ se adăposteau aproximativ 200 de persoane în momentul atacului. Cel puţin trei persoane au fost ucise, a declarat Serhii Haidai, şeful Administraţiei regionale, citat de BBC News.

 

Volodimir Zelenski a fost ales "cea mai influentă persoană" într-un sondaj al cititorilor Time

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns pe primul loc în sondajul Time100 din 2022, în care cititorii votează pentru persoanele care, în opinia lor, ar trebui să figureze pe lista celor mai influente persoane ale anului, întocmită de revista Time, scrie BBC.

În total, au fost exprimate 3,3 milioane de voturi de către public, iar 5% dintre votanți l-au desemnat pe președintele Zelenski drept personalitatea publică cheie a anului 2022.

Aflat anterior pe coperta revistei, președintele Zelenski a declarat pentru Time că a recunoscut că ete conștient de faptul că oameni din întreaga lume l-au urmărit îndeaproape pe parcursul conflictului.

"Înțelegeți că te urmăresc", a declarat el pentru revista TIME. "Devii un simbol. Trebuie să acționezi așa cum trebuie să acționeze un șef de stat".

Elon Musk, noul proprietar al Twitter și CEO al Tesla și SpaceX, s-a clasat pe locul al doilea, cu 3,5% din voturi, iar premierul britanic Boris Johnson l-a urmat îndeaproape, pe locul al treilea, cu 3,4% din voturile publicului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel