Volkswagen, scădere la bursă după anunțul plecării CEO-ului

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Volkswagen a coborât, la începutul săptămânii, cu aproape 3%, la Bursa de la Frankfurt, din cauza demisiei directorului executiv, Herbert Diess. Acesta a anunțat că va părăsi funcția, la sfârșitul lunii august, după patru ani în fruntea Volkswagen, din cauza schimbării strategice față de automobilul electric.

Plecare lui Diess de la șefia Volkswagen a fost decisă de comun acord cu firma, în cadrul unei ședințe în Consiliului de Supraveghere. În ianuarie, acțiunile Volkswagen au pierdut la bursă aproape o treime din valoare. În ciuda câștigurilor și fluxului de numerar puternic, investitorii par să se îndoiască că compania își poate conduce cu succes trecerea către mașini electrice și conectate, anunță swissinfo.ch.

Herbert Diess fusese chestionat de luni de zile despre tensiunile recurente cu reprezentanții muncitorilor și cu alți directori ai grupului, în mijlocul unei schimbări strategice.

Anunțul vine și în timp ce Volkswagen, care comercializează 12 mărci de mașini, plănuiește să introducă Porsche în listare la bursă, cea mai apreciată marcă a sa, pentru a strânge noi fonduri pentru electrificare și investiții masive în sisteme digitale.

Oliver Blume, actualul președinte al Consiliului de Administrație Porsche, va prelua, de la 1 septembrie, conducerea gigantului auto.

 

Sursă foto - Facebook Volkswagen 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel