Volkswagen își va dota mașinile cu inteligență artificială. Chat GPT va fi integrat în sistemul electronic 

Narcis Popa |
Data publicării:

Din al doilea trimestru al anului 2024, clienții tuturor modelelor Volkswagen care au IDA vor putea accesa fără probleme baza de date în continuă creștere a inteligenței artificiale. 

Mai exact, următoarele modele de mașini vor avea integrat Chat GPT:: ID.7, ID.5, ID.4, ID.3, noul Tiguan și noul Passat precum și noul Golf. Funcțiile ar trebui, de asemenea, modernizate în mașinile care sunt deja în posesia clienților. Integrarea ChatGPT în backend-ul asistentului vocal Volkswagen oferă o varietate de opțiuni noi care depășesc cu mult controlul vocal anterior.

Programul „Cerence Chat Pro” de la partenerul tehnologic Cerence Inc. este baza noii funcții. Conform propriilor informații, Volkswagen este primul producător de mașini care oferă „ChatGPT” în serie. 

Cum funcționează ChatGPT la Volkswagen


De exemplu, asistentul vocal IDA poate fi folosit pentru a controla infotainmentul, navigația și aerul condiționat sau pentru a răspunde la întrebări de cultură generală. În viitor, AI va putea oferi mult mai multe informații ca parte a capacităților sale în continuă creștere. Acest lucru poate fi deosebit de util într-o călătorie cu mașina: îmbogățirea conversațiilor, răspunsul la întrebări și multe altele - totul în interesul siguranței într-un limbaj intuitiv și natural, fără a pierde din vedere traficul.

Nu este nevoie să creați un cont nou, să instalați o nouă aplicație sau să activați ChatGPT. „Bună ziua IDA” sau apăsarea butonului de pe volan activează asistentul digital. IDA detectează automat dacă trebuie efectuată o acțiune înainte de plecarea vehiculului, dacă trebuie căutată o destinație sau dacă temperatura trebuie schimbată. Numai în cazul în care cererea nu poate fi satisfăcută de sistemul Volkswagen, aceasta este redirecționată anonim către AI, care va căuta o soluție. 

ChatGPT nu primește acces la datele vehiculului; întrebările și răspunsurile sunt șterse imediat pentru a asigura cea mai bună protecție a datelor posibilă, spune VW.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel