Vocea DIASPOREI, auzită: „Până acum aveam doar gaze și bastoane pe spinare. Ne băgau 'în seamă' doar jandarmii“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Protestul organizat de Diaspora Europeană și Restart România în Piața Victoriei privind stoparea defrișărilor ilegale a avut ecouri, iar solicitările protestatarilor au fost ascultate atât de premierul Ludovic Orban, cât și de ministrul Mediului, Costel Alexe.

Marius Mocan, unul dintre cei mai vocali promotori ai mitingului din 10 august, dar și inițiator al acțiunii de prostest de astăzi, acompaniat și de protestatarul Marian Ceaușescu, a avut o discuție de mai bine de jumătate de oră cu ministrul Mediului, Costel Alexe. Aceștia au dezbătut lista de cerințe din partea societății civile privind defrișările ilegale din România.

Care au fost solicitările protestaarilor din Piața Victoriei puteți citi -- > AICI

La finalul discuțiilor cu ministrul Costel Alexe, Marius Mocan a tras căteva concluzii:

„Ați văzut Ministrul Mediului, Costel Alexe, promisiuni peste promisiuni. Lege sau o Ordonanță de Urgență (n.r. pentru stoparea defrișărilor) nu se poate da... eu cred că se poate da, dar trebuie să și vrei. Noi aici am venit ca o acțiune civică, nu știm legea 'la cuvânt', ca ei. Normal ar fi să se revizuiască întâi Constituția și apoi legile și puse în favoarea cetățeanului. Din pacate în ultimii 30 de ani, Justitța din România nu lucrează mână în mână cu poporul, ci cu infractorii. Asta e părerea mea personală“, a afirmat Marius Mocan la finalul întrevederii cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe în biroul acestuia.

„A fost o dezbatere civilizată democratică și cred că e prima dată, nu știu, nu am mai vzut să vină nici premierul în stradă să vorbească, nici ministrul Mediului... e o bilă albă, am spus-o. Dar mie nu îmi plac 'gogoșile', promisiunile, ci faptele. L-am pus pe domnul ministru să semneze cerințele și acum o să putem reveni la ele în caz trebuie să îi taxăm. Noi, ca simplii oameni, ne-am făcut treaba și acțiunea de astăzi a fost un real succes pe plan civic. Pe plan politic nu putem face nimic, noi nu suntem demnitari, suntem voluntari și iată ce am reușit să facem“, a adăugat Mario Mocan.

Liderii de protest au apreciat deschiderea premierului Orban, dar și pe cea a ministrului Costel Alexe de a discuta despre solicitările acestora șid e a căuta împreună câteva soluții.

„Am vrut ca să se dovedească că se poate avea și un dialog. Până acum noi nu eram obișnuiți să avem comunicare cu instituțiile statului, aveam gaze și bastoane pe spinare. Ne băgau 'în seamă' doar jandarmii. Dar din păcate și din ăia mai sunt încă în funcție. Vă mulțumesc frumos. Nu uitați să iubiți România oriunde vați afla.Noi suntem oamenii acțiunii, vom fi pe tren în continuare, nu putem să credem 'gogoși' până când nu vedem fapte“, a conchis Marius Mocan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel