Vloggeriță ucisă în timpul unei transmisii live. Fostul soţ a stropit-o cu benzină și i-a dat foc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
vloggerita_stropita_benzina
vloggerita_stropita_benzina

O vloggeriță a murit după ce fostul ei soț ar fi aruncat pe ea benzină și i-a dat foc, în timpul unei transmisii live. Tânăra din China era foarte populară pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, unde avea sute de mii de fani.

 

Lamu a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului și a murit la două săptămâni după atac, potrivit BBC. Cazul a provocat o isterie pe rețelele sociale în legătură cu violența împotriva femeilor în China.

Lamu, de 30 de ani, din provincia Sichuan, și-a câștigat popularitatea online cu postări pozitive despre viața la țară și a fost apreciată pentru că nu a folosit machiaj în videoclipurile ei. Potrivit presei de stat chineze, ecranul lui Lamu s-a înnegrit la scurt timp după ce a început să transmită în direct, pe 14 septembrie. Fostul ei soț ar fi intrat în casa înarmat cu un cuțit și cu benzină. După atacul din 14 septembrie, tânăra a fost dusă la un spital local și, ulterior, transferată la altul din Sichuan, pentru un tratament complex. Lamu a murit la 30 septembrie.

 

Zeci de victime ale violenţei domestice

 

Potrivit cotidianului Beijing Youth, Tang (fostul soț) ar fi fost violent, motiv pentru care Lamu a divorțat de el la începutul acestui an. Aveau împreună doi copii și fiecare a câștigat custodia unui copil. La scurt timp după divorț, Tang a amenințat că va ucide un copil dacă Lamu nu se va recăsători cu el. În cele din urmă, Lamu a divorțat din nou, iar bărbatul a câștigat custodia ambilor copii. Poliția a declarat că Tang a fost reținut pe 14 septembrie, bărbatul fiind acuzat de crimă cu premeditare, scrie BBC.

Nu este prima dată când o victimă a violenței domestice întâmpină dificultăți cu sistemul judiciar din China. La începutul acestui an, o femeie a fost bătută de soțul ei atât de brutal, încât a sărit de la fereastră pentru a scăpa. Ulterior, ea a încercat să divorțeze de el, oferind ca dovadă filmări evenimentului. Instanța a refuzat să-i acorde divorțul.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel