Vlad Voiculescu arunca vina pe Andreea Moldovan: „Nu știam că o să apară decizia în Monitorul Oficial în aceea zi”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
vlad voiculescu si andreea moldovan
vlad voiculescu si andreea moldovan

Fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, demis de premierul Florin Cîțu, a declarat vineri seara în cadrul unei emisiuni la Digi24, că nu a știut că ordinul care a creat o întreagă polemică o să apară în Monitorul Oficial în acea zi. Trimis de secretarul de stat, Andreea Moldovan. 

„Nu știam că o să apară decizia în Monitorul Oficial în aceea zi. Să spunem că un ordin greșit ar fi fost publicat, durează 30 de minute să îl rogi să retragă ordinul. Deci nu este un ordin care să schimbe ceva peste noapte, decât să aducă niște decizii pe baza unor date reale și să vină cu recomandări. Ce nu e folosit ca muniție ca opoziția să atace coaliția. Au fost explicate toate punctele din acest ordin. Atât de mine, cât și de doamna Moldovan. Am vorbit de mai multe ori despre necesitatea acestui ordin. Forma finală nu am prezentat-o. Nu s-a opus nimeni în discuțiile pe care le-am avut în comitetul tehnico-științific”, a declarat fostul ministru Vlad Voiculescu la Digi24.

 

Arafat contrazice spusele fostului ministru

 

Șeful DSU, Raed Arafat a explicat care este procedura în astfel de cazuri. În nici un caz cum prezintă lucrurile Vlad Voiculescu și protejata sa, Andreea Moldovan.

„Vreau să încep cu explicaţii clare privind modul de luare a deciziilor în timpul pandemiei şi în ceea ce privește grupul tehnico-ştiinţific. Grupul a fost înfiinţat de CNSU ca grup de suport pentru bolile înalt contagioase. Este un grup care include experţi şi instituţii care au un rol în a lua decizii şi a propune soluţii tehnice către CNSU. Grupul are un regulament de funcţionare aprobat în urmă cu câţiva ani, grupul fiind mai vechi decât pandemia de COVID”, a explicat Arafat într-un material video de 8 minute postat pe pagina sa de Facebook. „La articolul 8, alineatul 5, se spune: Hotărârile Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific se transmit spre aprobare – atenţie, spre aprobare – Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă – cum era numit, pe atunci, CNSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel