Vlad Voiculescu, fostul ministrul al Sănătății, dezvăluire șocantă: Nu este exclus să fie mii de morți în plus

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
vlad voiculescu declaratii digi
vlad voiculescu declaratii digi

Invitat în această seară, la Digi24, Vlad Voiculescu a anunțat că numărul de morți de coronavirus ar fi cu mult mai mare decât decât cifrele oficiale, care indica, vineri la prânz, 25.937. ”Sunt cu câteva mii mai mulți”, a spus, fără pic de ezitare fostul ministru al Sănătății. 

 

 

Vlad Voiculescu își nuanțează, vineri seară, declarațiile făcute dimineață despre subraportarea morților COVID-19. Diferența între datele raportate poate fi „de ordinul miilor”. Întrebat la Digi24 despre câte mii de cazuri este vorba, Vlad Voiculescu a răspuns că deocamdată nu se știe, dar este o certitudine faptul că decesele COVID-19 nu sunt raportate corect.

Investigația în acest caz a început de câteva zile: „o problema cu siguranță există. Am făcut verificări la nivel de spitale, în cele două platforme în care se raportează”. Întrebat de ce a ieșit public cu cifra de „câteva mii”, fostul ministru a afirmat că a comparat cele 2 platforme - alerte.ms.ro și corona-forms -. Pe o platformă raportează spitale, iar pe cealaltă „toate entitățile” și diferența este „semnificativă”. 

 

„Datele nu sunt certe. Este cert că există o diferență semnificativă și poate fi de ordinul miilor”

 

Cele două platforme sunt în coordonarea Ministerului de Interne, respectiv a INSP și Ministerului Sănătății. „Nu e vorba de morți ascunși. Este o chestiune de metodologie”, a precizat fostul ministru. Întrebat de ce vorbește despre aceste date cu atâta siguranță, Voiculescu a răspuns că a luat un spital, s-a uitat la cifra deceselor și s-a uitat cum e raportată pe cele două platforme: „pe ambele era subraportare, iar diferența era semnificativă”, care poate fi de ordinul miilor. „Datele nu sunt certe. Este cert că există o diferență semnificativă și poate fi de ordinul miilor”, a adăugat fostul ministru. Întrebat dacă există posibilitatea să greșească el, fostul ministru a spus că nu are nicio îndoială că o diferență există.

Mai mult, Vlad Voiculescu nu a putut preciza dacă problema pe care a sesizat-o este de competența procuraturii: „nu știu. Ce spun eu e că metodologia trebuie revizuită, la fel și modul în care este aplicată”. Vineri dimineață, Vlad Voiculescu vorbea despre „indicii” că morții COVID-19 nu sunt raportați corect.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel