Vitamina D, bună sau nu pentru combaterea COVID-19? Mesajul medicilor

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Medicii au avertizat despre pericolul abuzului de vitamina D. Vitamina D nu doar ajută la tratarea infecției cu coronavirus, ci ar putea peveni boala, susţin medicii din diferite țări. La rândul său, deficiența vitaminei D poate provoca probleme grave de sănătate, dar şi duce chiar la deces din cauza COVID-19.

Lipsa itaminei D în organism reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate, a declarat un medic rus. Potrivit ei, această vitamină este necesară pentru menținerea oaselor și mușchilor persoane, precum și pentru buna funcționare a inimii, a memoriei și a sistemului imunitar.

Anterior, oamenii de știință de la Fundația Queen Elizabeth Hospital și Universitatea din East Anglia au descoperit şi ei că deficiența vitaminei D poate provoca decese din cauza infecției cu coronavirus.

În cadrul studiului, experții au determinat nivelul mediu al acestei vitamine la populația din 20 de țări europene. Ulterior, datele obşinute eu fost comparate cu statisticile de mortalitate din cauza Covid 19 din aceste state. S-a dovedit că cu cât nivelul vitaminei D este mai scăzut în țară, cu atât este mai mare mortalitatea din cauza COVID-19. În același timp, oamenii de știință au înregistrat un nivel deosebit de scăzut al acestui microelement în rândul populaţiei din Italia, Spania și Elveția. De asemenea, potrivit oamenilor de știință de la Northwestern University din Evanston (SUA) deficienţa de 15% de vitamina D în organism duce la probabilitatea de a dezvolta o formă severă de infecție cu coronavirus.

Consumul de vitamina D în timpul unei pandemii este deosebit de important, deoarece oamenii petrec mult timp în case și aproape că nu sunt expuși la lumina directă a soarelui, sursă a acestei substanțe, a declarat Departamentul de Sănătate din Marea Britanie. Potrivit experților britanici, pe lângă lumina solară, principalele surse ale acestui oligoelement sunt gălbenușurile de ou, carnea roșie și peștele gras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel