Virusolog spaniol: Măștile și distanțarea socială ar putea fi necesare doi ani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
multime
multime

Un virusolog spaniol, Margarita del Val, avertizează că oamenii ar trebui să se obișnuiască cu ideea că purtarea măștilor și măsurile de distanțare socială vor fi necesare cel puțin doi ani, în condițiile în care lupta cu noul coronavirus nu este o cursă de o sută de metri, ci un maraton.

 

“Vom trece peste asta în câțiva ani, dar nu trebuie să vă așteptați că va fi o cursă de 100 de metri. Va fi un maraton”, a declarat Margarita del Val,  care lucrează la Consiliul spaniol național de cercetări (CSIC) - Salud Global/Global Health.

În opinia sa, nimeni nu poate miza pe o singură măsură de luptă împotriva Covid-19 iar schimbări ale stilului de viață vor fi necesare. “Va trebui să ne obișnuim să purtăm o mască și să luăm unele măsuri câțiva ani și să le integrăm în viața noastră cotidiană, să uităm de ele, se vor transforma în ceva care vă va fi util,” a adăugat ea.

Margarita del Val consideră, de asemenea, că teatrele, care oferă o ventilație decentă și unde oamenii poartă mască și vorbesc puțin, ar putea fi mai sigure decât restaurantele, scrie pentru publicația marketwatch.com.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel