Virgil Musta, despre un caz dramatic: "E îngrozitor ca o pacientă să se bucure că a murit cineva"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
virgil_musta_medic
virgil_musta_medic

Cazul unui pacient, care a fost salvat după ce o persoană internată în secția de terapie intensivă a decedat, a fost povestit de medicul Virgil Mustă, șeful Secției Infecțioase 2 de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara.

 

"Am avut zilele trecute un caz. Doctoriță care era de gardă a spus: uf, e de abia începutul și nu mai vreau să trăiesc un asemenea moment. A adus salvarea o persoană cu saturația de 60%, ceea ce înseamnă terapie intensivă imediat. Era plin, a început să se dea telefoane, nu era niciun loc în terapie intensivă și ca să nu moară în salvare, a fost pusă repede într-un salon, i-a fost pus oxigen să crească măcar până la un nivel de 75-80%, chiar dacă organismul suferă pe o perioadă scurtă de timp și să vedem dacă se găsește o soluție. Știți care a fost soluția? Ea s-a internat la ora 22. Soluția a fost că a murit cineva de pe Terapie Intensivă la 2 noaptea și s-a eliberat un loc.

E îngrozitor, pacienta aceea să se bucure că a murit cineva. Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor care le trăiesc. Aveam speranța că comunitatea noastră ne înțelege și ne sprijină, dar ne-am pierdut speranța. Noi suntem puși într-o situație de a lua decizii grele, te va macina această decizie. Trebuie să evaluezi din doi - trei pacienți care are cea mai mare șansă", a povestit Virgil Mustă la Press Alert.

Marți, 20 octombrie, autoritățile române au raportat 3.400 de cazuri noi și 65 de decese, la AȚI fiind internați 768 de pacienți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel