Viorica Dăncilă, scrisoare către Comisia Europeană: Pe 10 august a fost o încercare de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă deși nu s-a adresat până acum opiniei publice din țară pentru a lămuri ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, dă fuga la instituțiile europene pentru a se plânge. Dăncilă i-a trimis joi o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, în care se plânge că protestul din 10 august a fost o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului și în care îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că nu și-a îndeplinit atribuțiile constituționale de mediator și că, mai mult, a făcut apel la continuarea protestelor, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro.

”Manifestația din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intensă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm și la izolarea forțelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituțiilor statului, forțelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetățenii față de agresiuni și acțiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”, susține Viorica Dăncilă în scrisoarea trimisă conducerii Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel