Dăncilă, PRECIZĂRI după controversatul anunț: „Nu am spus eu voi muta ambasada”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în această seară, la Antena 3, faptul că România trebuie să aibă propriile alegeri. 

„Eu consider că România trebuie să aibă propriile sale opinii, alegeri. Atunci când alegem să avem o opinie separată, asta nu înseamnă că ne poziționăm împotriva statelor membre sau UE. Dar cred că România ar fi mai respectată dacă avem tăria să ne spunem punctul de vedere. Am văzut la Washington cât de important este ca un stat să aibă propria sa opinie. Am văzut modul în care a reacționat sala, am simțit modul în care au apreciat acest discurs sau paragrafe din discurs. Am văzut oameni în primul rând care plângeau și acest lucru m-a făcut să mă gândesc că oamenii aveau de multă vreme aceste așteptări de la noi.

A fost o întâlnire foarte bună, a fost un discurs care cred că a adus România în prim-plan. România a fost ascultată de SUA, de Israel, dar și de alte state. România a ocupat prima pagină a multor publicații și despre România s-a vorbit pe multe posturi de televiziune. Acest lucru e deosebit de important pentru noi.

În discursul meu am vorbit despre mutarea Ambasadei la Ierusalim. Am formulat într-un mod corect. Am spus că trebuie să îndeplinim toți pașii constituționali. Nu am spus eu voi muta ambasada, am spus ca trebuie sa respectam Constitutia. De aceea, cred că declarația președintelui, vorbind despre ignoranță și despre faptul că nu se știu pașii de către premierul României, nu a făcut decât să mă dezamăgească. Eu am avut o abordare corectă.

Sper ca președintele României să pună în balanță și să ia decizia cea mai importantă pentru țara noastră. Să nu uităm că SUA e partenerul strategic care asigură securitatea României, că există o legătură foarte mare între Israel și SUA și m-aș bucura foarte mult ca România să facă parte din acest trio. Ar fi o oportunitate. Trebuie să facem ce e bine pentru România, nu să gândim din punct de vedere personal. Eu sper ca președintele să ia în calcul toate aceste lucruri.

Am avut discuții astăzi cu conducerea AIPAC și m-au întrebat despre ambasadorul nostru în Israel. Am spus că am făcut până acum două nominalizări. Am făcut prima nominalizare în martie 2018, fără a primi un răspuns am făcut și a doua nominalizare. Din păcate, nici în acest moment nu avem ambasador în Israel și acest lucru creează o nemulțumire”, a declarat Viorica Dăncila la Antena 3. 

Citește și Palestinienii CRITICĂ DUR anunțul lui Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim: „ÎNCĂLCARE FLAGRANTĂ"

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Ambasada României din Israel va fi mutată la Ierusalim după „finalizarea analizei" şi „în deplin consens cu toţi actorii constituţionali implicaţi". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel