Viorica Dăncilă, DISCURS la Strasbourg: "Sper că preşedinţia României va rămâne în MEMORIA..."

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a ținut un discurs la Strasbourg, în cadrul ședinței Parlamentului European, unde a fost prezentat bilanțul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

"A fost important să arătăm că instituţiile europene lucrează pentru cetăţeni şi mai ales că produc reztultate care îmbunătăţesc viaţa acestora şi oferă perspective pentru viitor. Am satifsfacţia de a afirma că România a reuşit acest lucru. Am preluat şi asumat această responsabilitate ca pe o misiune în slujba cetăţenilor şi a unităţii europene.

Am considerat necesar ca toate acţiunile noastre să fie construite în jurul coeziuni ca valoare comună europeană. România a demonstrat că poate performa cu succes pe fondul unor provocări şi tendinţe care pun sub semnul întrebării determinarea Uniunii de a progresa.

Am dovedit capacitatea României de a contribui la valoarea adăugată a UE, aspect reflectat în bilanţul consistent pe care îl predăm.

Totodată, am facilitat adoptarea a 84 de concluzii ale Consilului pe teme de interes comun. Ne-am dorit sa avem rezultate vizibile, durabile.

Aceste rezultate conferă o identitate veritabilă primei noastre preşedinţii la care consider că ne putem raporta cu toţii. De exemplu, mi-ar plăcea să cred că atunci când un cetăţean european va beneficia de un acces mai echitabil pe piaţa muncii, care să îi permită să echilibreze mai bine activitatea profesională cu viaţa privată, va şti că aceste decizii au fost luate pe perioada preşedinţiei române. Doresc să cred că cetăţeanul european se va simţi mai protejat în interiorul graniţelor Uniunii şi datorită preşedinţiei noastre.

Este important să nu existe diferenţe între statele membre, falii care să creeze standarde diferite pentru cetăţenii europeni. Prin exercitarrea preşedinţiei Consililui UE, România a confirmat statutul de membru cu drepturi depline, ceea ce ne arată legitimitatea aspiraţiei noastre de încheiere a mecanismului de cooperare şi verificare.

Sunt convinsă că preşedinţia rotativă deţinută de România în aceste şase luni va rămâne atât în memoria României, cât şi în memoria UE, ca o preşedinţie de succes", a declarat Viorica Dăncilă, la ședința Parlamentului European din 16 iulie 2019, la prezentarea bilanțului președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel