Viorica Dăncilă, despre guvernul Orban: "Lista miniştrilor nominalizaţi denotă improvitaţie iar numărul mic de femei..."

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Viorica Dăncilă a avut astăzi şedinţă de guvern, unde şi-a început discursul cu noi critici la adresa premierului desemnat şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

"Criza politică declanşată depreşedintele Klaus Iohannis are costuri considerabile suportate de cetăţeni. Am fost zi de zi alături de oameni în această perioadă. Românii sunt foarte atenţi la ceea ce se întâmplă şi sunt preocupaţi ca salariile, pensiile şi drepturile sociale să le fie plătite la timp şi să nu fie tăiate în următoarea perioadă. Le înţeleg temerile şi sunt absolut justificate. Programul de guvernare anunţat de premierul desemnat este axat pe austeritate, fie că înseamnă îngheţarea pensiilor, concedieri în sistemul bugetar şi tăieri de salarii, ori lipsa de soluţii în domenii prioritare, precum sănătatea, educaţia şi infrastructura. Este un program de guvernare lipsit de viziune şi de coerenţă.

Lista miniştrilor nominalizaţi denotă improvitaţie iar numărul mic de femei arată lipsa de preocupare pentru egalitate de gen.

În toată această perioadă în care domnul Klaus Iohannis nu şi-a făcut simţită prezenţa, iar premierul desemnat şi-a căutat susţinerea politică, guvernul a continuat să lucreze.

Am luat toate măsurile pentru pregătirea şi desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor prezidenţiale, astfel încât să asigurăm dreptul la vot tuturor cetăţenilor români, atât în ţară, cât şi în afara graniţelor ţării. Pentru exercitarea votului, românii din diaspora au la dispoziţie trei zile. În plus, avem în vedere creşterea numărului secţiilor de votare la 835, aproape dublu faţă de alegerile europarlamentare din luna mai. Sunt informată în permanenţă în legătură cu pregătirea procesului electoral. Inclusiv azi pe agendă avem o informare cu privire la măsurile luate pentru buna desfăşurare a scrutinului prezidenţial. Toate acestea, în condiţiile în care încă nu avem desemnat un ministru interimar la Ministerul Afacerilor Interne", a declarat Veorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel