Viorel Mocanu, în incompatibilitate. A pledat în favoarea lui Dragnea la CEDO

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit faptul că Viorel Mocanu, fost agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat remis joi, ANI a constatat faptul că Viorel Mocanu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 aprilie - 15 iulie 2019, întrucât a exercitat simultan funcţia de secretar de stat - agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cadrul MAE şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM SA.

Conform ANI, Viorel Mocanu a încălcat dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia: "(1) Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (...) f) funcţia de manager sau membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale".

Viorel Mocanu a devenit cunoscut după ce a pledat la CEDO în favoarea fostului lider PSD Liviu Dragnea.

În anul 2017, preşedintele de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a depus o plângere la CEDO, în care contesta condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare primită în dosarul Referendumului.

Iniţial, opinia agentului guvernamental al României la CEDO de la acea vreme, Catrinel Brumar, a fost de respingere a plângerii lui Dragnea, însă ea a fost înlocuită cu avocatul Viorel Mocanu, care a schimbat poziţia statului român în sensul admiterii plângerii depuse de fostul lider PSD. Practic, Viorel Mocanu a pus concluzii de condamnare a statului român, deşi el reprezenta interesele României. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel