Violeta Alexandru: „Niciunul dintre muncitorii din Sri Lanka nu a dorit să se întoarcă acasă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Mincii, Violeta Alexandru, a spus, referitor la cei 36 de muncitorii din Sri Lanka, că niciunul nu dorește să se întoarcă acasă, precizând că au fost depistate nereguli, în urma verificărilor făcute în acest cez, cum ar fi faptul că DSP nu le-a explicat în ce condiții pot fi carantinați.

Un număr de 36 de cetățeni din Sri Lanka, care lucrau în Botoșani, au fost concediați și au venit, duminică seara, pe Aeroportul Otopeni, de unde ar fi vrut să plece acasă. Odată ajunși pe aeroport, au constat că nicio cursă nu era prevăzută pentru ei, deşi aşa au fost anunțați de angajatorii lor români. Ei au fost cazaţi în nopatea noaptea de duminică spre luni.

„Niciunul nu a dorit să se întoarcă în Sri Lanka și mi-au cerut să îi sprijin prin găsirea altor soluții. Sunt dispuși să se împartă în grupe mai mici. Nu doresc să se întoarcă la firma la care au lucrat. A fost făcută o primă verificare unde rezultă nereguli în contractele de muncă, absență la locul de muncă. DSP nu le-a explicat în ce condiții pot fi carantinați. Nici supervizorul pe care firma îl avea n-a făcut-o. Intrând în panică nu s-au mai prezentat la serviciu și angajatorul le-a desfăcut contractul de munca. Nu e o decizie pe care eu o susțin. Au existat și comentarii legate și de prelungirea programului de lucru. Până la acest episod erau plătiți corespuzator. Eu vreau să îi asigur că nu închid acest caz până nu găsesc un loc de munca corespunzător. Vor rămâne în acest spațiu probabil până mâine. Vreau să mă implic în documentarea ofertelor. Am închis discuția legata de reîntoarcea acasă. Mi-au zis că nu doresc să se întoarcă acasă. Vor să muncească”, a spus, luni, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a mai spus că firma de recrutare și-a încetat activitaea.

„Inspecția Muncii a făcut o verificare legată de modul în care firma și-a dus la îndeplinire obligațiile. Rămâne să verificam toate lucrurile”, a adăugat sursa citată, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel