Violeta Alexandru, după protestele muncitorilor români din Bonn: „Nu accept îndrumări de bine de la nimeni”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură express.de
Sursa foto: captură express.de

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a reacționat după protestele muncitorilor români din Germania, sprijiniți de sindicaliștii nemți, din centrul orașului Bonn.

„Ştiu bine ce rezultate am obţinut în aceste zile la Berlin pentru că am fost ascultată şi respectată de miniştrii germani, am trecut prin tot ceea ce este important pentru munca românilor de aici. Intenţia mea este să tratez şi eu cu respect colaborarea de lungă durată între România şi Germania.

Ştiu bine care sunt rezultatele acestor două zile pline, rezultate care se vor vedea în condiţiile de muncă, dar şi în promptitudinea cu care se vor verifica sesizările oricărui muncitor, inclusiv român care lucrează în Germania. Zile în care nu am stat o clipă degeaba. Ştiind cum s-a muncit în aceste zile, nu accept îndrumări "de bine" de la nimeni.

Am ajuns la Bonn. Aici unde mi-au fost semnalate probleme. Cea mai bună sursă de informare - direct de la oameni. Cea mai bună abordare: răspuns prompt şi rezolvate problemele, pentru ca toţi românii care muncesc în Germania să lucreze liniştiţi, sănătoşi şi încrezători în angajatorii germani serioşi”, a spus Violeta Alexandru.

Citește și Germania: Muncitorii români, protest de amploare la Bonn: "Scoateți-vă singuri sparanghelul din pământ!" Video

Reamintim că sindicaliștii FAU Bonn au anuntat protestul încă din urmă cu câteva zile, în fața unuia dintre cei mai mari angajatori de muncitori sezonieri români din Germania. Aceștia spun că muncitorii români de la cules de căpșuni sunt prost plătiți și au fost chemați la muncă în agricultură pentru că nimeni din Germania nu ar fi dispus să presteze această muncă.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel