Violeta Alexandru, despre pensiile românilor din Diaspora: "Astăzi, 45 de dosare pensii comunitare Italia cu termen întârziat"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ministrul_muncii_violeta_alexandru
ministrul_muncii_violeta_alexandru

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, revine asupra problemei pensiilor românilor din străinătate. Astfel, oficialul de la Ministrul Muncii și Protecției Sociale a transmis, pe pagina sa de facebook, că se comunică greu cu autoritățile italiene, dar  partea română nu trebuie să-și găsească scuze în fața oamenilor. 

"Astăzi - 45 de dosare pensii comunitare Italia cu termen întârziat. Din mii. De care efectiv nu se ținea nimeni. Se trimitea câte un e-mail către autoritațile italiene și, dacă răspundea cineva - bine, dacă nu - nu. Sigur că dacă te rezumi la a sta comod în sistemul public, asta se numește că ți-ai îndeplinit sarcinile. Dacă vrei să faci treabă, nu lași să treacă luni de zile și chiar ani fără să te implici ca să ți se răspundă la solicitarea de informații, să vezi unde a ajuns acest email, dacă l-a văzut cineva, dacă răspunde cineva la el. Este viața și munca unui om în discuție, nu o simplă hârtie.Nu renunț și sper să reducem cât mai mult din acest număr până la final mandat", a scris ministrul Muncii.

Citeste si: Violeta Alexandru anunţă rezolvarea dosarelor de PENSIE comunitară pentru românii din Spania, Italia şi Portugalia: "Nu renunţ până nu ajungem la ZERO restanţe"

"Se comunică greu cu autoritățile italiene (aceste dosare presupun verificări mai ample) dar, repet, nu trebuie să ne găsim scuze în fața oamenilor. Trebuie să rezolvăm lucrurile. Așa sunt “construită”. Responsabilitate până în ultima zi. Indiferent de ceea ce se va întâmpla. Nu caut să impresionez pe nimeni. Îmi văd de treabă. Este o onoare să faci un bine pentru viața oamenilor. Cel mai greu minister și cel mai frumos, din această perspectivă", a scris Violeta Alexandru. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel