Violeta Alexandru, despre dosarele de pensie ale românilor din Diaspora: Încă puțin și ajungem la ZERO restanțe

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ministrul_muncii_alexandru
ministrul_muncii_alexandru

Vești bune pentru romanii din Diaspora. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat soluţionarea aproape totală a dosarelor de pensie, depuse de românii din Spania şi Italia. Astfel, Violeta Alexandru, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că, după două săptămâni, s-au recuperat 32 de restanțe din dosarele de pensionare din Spania și Italia.

 

"Spania, ultimele 2 dosare restante de pensii, iar Italia, ultimele 150 de dosare restante. După doua săptămâni, s-au recuperat 32 de restanțe pentru cele doua țări. Sunt case de pensii care au înțeles încă de la început că  se poate și au făcut eforturi să recupereze. Încă puțin și ajungem la ZERO restanțe", a scris Violeta Alexandru.

 

Paşi pentru deschiderea dosarului de pensie comunitară

 

Reamintim că vara trecută, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a publicat, un set de instrucţiuni adresate lucrătorilor români care muncesc sau au muncit cu forme legale în afara României într-un stat membru al Uniunii Europene şi care sunt interesaţi să îşi depună dosarul de pensie comunitară. Potrivit recomandărilor transmise de ministrul Muncii, cererea de pensie se depune în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă a solicitantului, fie că este în România sau într-un stat al Uniunii Europene.

"Paşi pentru deschiderea dosarului de pensie comunitară: 1. Cererea de pensie se depune de regulă la instituţia competentă din raza de domiciliu sau de reşedinţă sau în baza unei procuri speciale, în România, dacă aveţi domiciliul valabil aici. Documentele depuse împreună cu cererea dvs. pentru o pensie comunitară vor fi trimise către instituţia omoloagă din ţara unde aţi lucrat, de către instituţia din România, pentru a se deschide dreptul la pensie comunitară. Schimbul de informaţii între state privind vechimea în muncă se face prin intermediul formularului E205. Instituţiile comunică între ele acest formular", a notat Violeta Alexandru pe Facebook. Ministrul Muncii le-a recomandat lucrătorilor români ca în momentul deschiderii dosarului de pensie comunitară să se asigure că deţin toate actele necesare, în special cele cu privire la limita de vârstă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel