Violeta Alexandru a anunțat noi măsuri de sprijin: „Mă interesează fiecare loc de muncă pentru fiecare român”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
violeta_alexandru_facebook
violeta_alexandru_facebook

Potrivit ministrului de Violeta Alexandru, Guvernul a adoptat un pachet de măsuri care se adresează angajaţilor şi angajatorilor care se confruntă cu situaţii de diminuare a contractelor.

 

Una dintre măsurile respective sprijină reducerea cu până la 50% a timpului de lucru al salariaţilor, cu acoperirea a jumătate din salariu de către angajator şi cu diferenţa de 75% de către stat.

„Un nou pachet de măsuri pe care l-am discutat în şedinţa de azi este un pachet de măsuri care se adresează angajaţilor şi angajatorilor care se confruntă cu situaţii de diminuare a contractelor, respectiv a cifrei de afaceri. Sunt oameni care îşi continuă activitatea, care se confruntă cu dificultăţi, dar care sunt determinaţi să meargă mai departe şi le mulţumim pentru acest lucru. În acest context în care încă economia îşi revine treptat, dar nu este la nivelul pe care îl avea – cum este şi de aşteptat – înaintea stării de urgenţă, Guvernul a adoptat această Ordonanţă de Urgenţă care se referă la următoarele aspecte: în primul rând sprijină angajatorii care sunt în situaţia de a flexibiliza programul de muncă al angajaţilor, în sensul în care îi sprijină pe angajatori să poată face acest lucru cu un aport din partea statului. E vorba despre reducerea timpului de lucru cu până la 50% din acesta, iar statul urmează să plătească diferenţa faţă de salariul de bază brut prevăzut în contractul de muncă şi salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv lucrate”, a transmis ministrul Muncii.

Această măsură se va aplica până la 31 decembrie 2020, iar Impactul bugetar pentru toate măsurile din pachet este estimat la 2,5 miliarde de lei. Maximul în care se poate reduce din activitatea unei persoane este 50% din contractul de muncă.

 

„Nu vreau să iasă niciun om din activitate...”

 

„Mă interesează fiecare loc de muncă pentru fiecare român. Nu vreau să iasă niciun om din activitate. Munca lui înseamnă venituri pentru el și pentru familie. Înseamnă demnitate pentru fiecare om activ. Și da, România merge înainte pentru că românii muncesc. Am fost mereu atentă la modul în care antreprenorii luptă să gestioneze perioada de criză. Le mulțumesc. Am fost în contact cu angajații români cărora le-am spus că tot ceea ce ține de Guvern pentru locurile lor de muncă, vom face. Și ne-am ținut de cuvânt. Astă seară echipa guvernamentală a aprobat noi măsuri de sprijin. Săptămânile acestea în care am avut nenumărate discuții cu partenerii sociali, în care am avut zeci de dezbateri cu toți cei care au fost interesați să contribuie la pregătirea noilor măsuri de sprijin pentru angajatori și pentru angajați, am auzit des următoarele: dacă se ocupă Ministerul Muncii este o garanție că măsurile vor fi rapid funcționale. Nu este puțin lucru să ajungem aici. #Lamuncă. Începem implementarea noilor măsuri și le continuăm pe cele în vigoare. #ANOFM #ANPIS. Un efort de care nu ne plângem, așa trebuie să arate o administrație eficientă, mobilizată pentru nevoile oamenilor”, a scris, pe Facebook, ministrul Muncii.

1. postare_vi (postare_violeta_alexandru.JPG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel