Vinerea Patimilor. Pâinea sfinţită, primită cu ochii în lacrimi de români: „Plâng, nu pot să merg la slujbă”

În comuna Şag, de lângă Timişoara, preoţii şi voluntarii au început vineri să împartă pâine sfinţită pentru Paşte. Cinci tineri lasă Sfintele Paşti la porţile oamenilor, care le primesc cu bucurie. Credincioșii sunt însă triști pentru că nu pot participa la slujbe, la biserică.

Preoţii şi voluntarii au început vineri să împartă pâine sfinţită pentru Paşte. În localitatea Şag, de lângă Timişoara, cinci tineri, echipaţi cu măşti şi mănuşi, lasă Sfintele Paşti la porţile oamenilor.

„Noi, la biserică, avem un grup de tineri care sunt implicaţi în toate activităţile, şi sociale, şi culturale. Am apelat şi acum la aceşti tineri cu inimă mare, cu credinţă şi dornici să-L slujească pe Dumnezeu în acest mod. Cu ajutorul lor am pregătit ieri (joi-n.r.), după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Sfintele Paşti, iar astăzi (vioneri-n.r.) vom distribui la fiecare casă, în caserole, Sfintele Paşti", a declarat Forin Băran, preotul din comuna Şag, județul Timiș.

 

„Mă bucur că pot da o mână de ajutor bisericii”

 

„E o bucurie în primul rând pentru că mă simt folositoare să îmi ajut consătenii. Mă bucur că pot da o mână de ajutor bisericii, mai ales în săptâmâna aceasta", a spus Adriana Horoba, unul dintre voluntarii implicați în acțiune.

„Foarte mulţi oameni au avut pungi la poartă, uşile au fost deschise şi au fost foarte bucuroşi că am putut să le ducem Sfintele Paşti. Din păcate, este şi un regret pentru ei, că nu pot fi alături de preoţi, cantori la biserică, în seara de Înviere, dar nu avem ce face, trebuie să ne conformăm. Este destul să rămânem acasă, să aprindem o lumânare şi să ne rugăm şi Dumnezeu ne va ajuta", a spus Bogdan Costea, un alt voluntar.

 

Vârstnicii primesc pachetele cu lacrimi în ochi

 

Vârstnicii primesc pachetele cu lacrimi în ochi. Bucuria lor e amestecată cu tristeţea, pentru că nu pot ajunge anul acesta la biserică.

„Îmi pare foarte rău că nu pot să particip la nicio slujbă, la biserică. Prin aşa ceva n-am mai trecut niciodată. E foarte greu pentru mine. Plâng pentru că îmi pare foarte rău... eu stau aici, aproape de biserică şi întotdeauna ascult slujba şi din curte şi dinănutru şi acum plâng că nu pot merge la slujbă", a povestit Iuliana Dragoşin, enoriaşă.

Distribuirea Sfintelor Paşti se va face până duminică inclusiv, scrie Mediafax.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy