Vin alegerile, Ciucă și-a adus aminte de diaspora: "E cel mai mare investitor în România"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Nicolae Ciucă / FOTO: Captură Antena 3 CNN
Nicolae Ciucă / FOTO: Captură Antena 3 CNN

Nicolae Ciucă și-a adus aminte de românii din străinătate.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică seară că diaspora este cel mai mare investitor în România şi a treia sursă de bani contabilizaţi alături de fondurile europene şi investiţiile străine directe.

Ciucă a participat, la Slatina, la o manifestare de susţinere a candidaţilor liberali.

"Cel mai mare investitor, de altfel, în România ştii cine este? Diaspora. Diaspora trimite în România, mă refer la 2022, aceeaşi sumă cu fondurile europene, aproximativ 11 miliarde. Dacă este să facem un calcul al sumelor pe care România le-a primit şi le-a investit, sunt trei segmente: primul segment este segmentul fondurilor europene, iar la fonduri europene aţi văzut că sunt extremiştii şi populiştii care spun 'domnule, România mai mult dă la Uniunea Europeană decât primeşte'. Absolut fals! România a primit 95 de miliarde de euro şi am plătit contribuţia noastră la Uniunea Europeană 1% din PIB, adică 30 de miliarde. Pe sold, în ţară au rămas 65 de miliarde de euro. Celălalt segment de unde primim bani sunt investiţiile străine directe", a precizat Ciucă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, investiţiile străine directe în România, în prezent, au atins 115 miliarde de euro.

"65 cu 115 - 180 de miliarde. A treia sursă de bani cu finalitate în România - din diaspora. (...) Despre asta este vorba şi pentru asta avem nevoie să avem înţelepciunea necesară pentru stabilitate politică şi să lăsăm deoparte toate aceste încercări de fracturare în interiorul societăţii. Trebuie să rămânem uniţi ca societate. În situaţii de criză, România şi românii tot timpul au ştiut să se unească. Atunci când am fost dezbinaţi, am pierdut", a mai declarat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a fost prezent duminică în judeţul Olt, unde a participat la manifestări de susţinere a candidaţilor liberali şi la întâlniri cu alegătorii din localităţile Izbiceni, Ianca, Brastavăţu, Deveselu, Osica de Sus şi din municipiul Slatina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel