(VIDEO) Polițiști români ATACAȚI! Sindicatul cere ministrului Vela să lase „rebranduirea“: „Trebuie LEGI care corespund REALITĂȚII“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mai mulți polițiști români au fost atacați de un grup de cetățeni rromi în momentul unei intervenții la Fetești. Sindicatele din Poliție cer ministrului Vela legi care corespund realității și dotări și nu „rebranduirea“ Poliției.

O filmarea postată recent pe pagina de facebook a Sindicatului Polițiștilor din România -SPR „Diamantul“ arată cum mai mulți polițiști care participă la o intervenție în cartierul Vlașca din Fetești, județul Ialomița, sunt atacați de mai multe persoane, cu bâte, scaune și alte obiecte pe care le au la îndemână.

La rândul lor, polițiștii, veniți la intervenție îmbrăcați cu veste antiglonț, sunt nevoiți să se apere, folosind, cum prevede legea, spray-uri lacrimogene și petarde de avertisment. Mai mult, unul dintre agenții operativi care a intervenit la eveniment, a sfârșit desfigurat, fiind atacat de persoanele de etnie rromă care au atacat membrii echipajului de Poliție.

„Uitati, domnule ministru, cum arata un politist proaspat 'rebranduit' azi dimineață de niste cetateni rromi. In schimb ministerul isi face griji ca abaterile disciplinare se prescriu dupa 6 luni. Altii, ca avem salarii prea 'mari', pensii prea 'mari' si ca traim prea 'mult"'dupa ce iesim la pensie“, a scris reprezentantul Sindicatului SPR Diamantul, făcând referire la noile declarații ale ministrului Vela prin care a cerut ca Poliția Română să fie „rebranduită“ și să se numească „Poliția Națiolnală“, cu motivația că astfel ar fi mai bine deosbită de Poliția locală.

În schimb, sindicaliștii din Poliție cer mai multă grijă pentru polițiștii din subordinea MAI și solicită „legi care corespund realitatii, proceduri mai eficiente, resurse“.

SPR Diamantul însoțește imaginile de mai jos, care surprind intervenția polițiștilor în cartierul Vlașca din Fetești, de următorul mesaj, transmis superiorilor din Ministerul Administrației și Internelor, condus de Marcel Vela. 

„SIGURANȚA? ÎNCREDERE? Vise...

Sunt necesare legi care corespund realitatii, proceduri mai eficiente, resurse. Ce faceti domnule Vela, concret, pentru imbunatatirea serviciului de politie, in beneficiul societatii? Ce planuri aveti?

Filmarea este din 19.11.2019. Ialomita. Fetesti. Cartier Vlasca“.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel