VICTORIE pentru Kovesi la CEDO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sesizarea la CEDO formulată de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, în care contesta modul în care a fost revocată din funcție, a trecut rapid de procedura de filtru, ceea ce înseamnă că este în principiu admisibilă și că începe judecata pe fond, relatează ziare.com.

Rapiditatea cu care sesizarea a trecut de acest prim filtru arată că instituția europeană ia foarte în serios această cauză, spun sursele citate de ziare.com.

La sfârșitul anului trecut, Laura Codruţa Kovesi a făcut o plângere către CEDO în care contestă modul în care a fost revocată din funcţie.

Citește și Procuror șef - Parchetul European. Cine este JURIUL care o va AUDIA pe Kovesi

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA în 9 iulie, în urma unei decizii a Curții Constituționale.

În acțiunea transmisă Curții Europene pentru Drepturile Omului, magistratul arată că decizia unilaterală a CCR nu i-a oferit o cale efectivă de a o contesta, așa cum prevede Convenția Europeană a Drepturilor Omului și nici măcar nu a fost parte din acel conflict inițiat de Executiv la CCR, conflict cu președintele României, care s-a soluționat în favoarea Guvernului și în urma căruia șeful statului a fost nevoit să emită acel decret de revocare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel