Victor Socaciu a murit

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorul de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune și fost parlamentar Victor Socaciu a murit luni, la vârsta de 68 de ani.

Anunțul a fost făcut de familia lui Victor Socaciu.

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”, este mesajul postat de fiica artistului.

Victor Socaciu, muzician, compozitor, cântăreţ, chitarist, realizator şi prezentator TV, dar şi politician şi apoi diplomat, s-a stins din viaţă într-un spital din Bucureşti.

Victor Socaciu a murit

 

El se afla sub îngrijire medicală de aproximativ o lună de zile. 

Vezi și: Victor Socaciu a murit. Marina Almășan, îndurerată: "Ne rămân amintirile familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare"

În urmă cu două săptămâni, Victor Socaciu a participat la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk "Om bun" la Breaza.

Născut pe 14 ianuarie 1953 la Brașov, Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli, dar "foarte deschiși", după cum spunea chiar artistul în biografia sa, unde a mărturisit că era atât de impresionat de romanțele pe care i le cântau părinții săi, încât se ascundea sub masă și plângea – chiar dacă nu înțelegea ce însemna o iubire trecută.

Victor Socaciu a colaborat cu toți membrii cenaclului ”Flacăra”. A semnat genericele mai multor emisiuni radio și televiziune printre care: „Omul chitară , „Oameni de zăpadă”, „Ceaiul de la ora 5”, „Insomniile Corinei”, „Cazuri și necazuri în dragoste”, „Vânare de vânt”, „Arca Marine ”, „Personalul de Costinești”, „Bun de tipar”, „Tunelul timpului”, „Mulțumesc”, ”Ora fără catalog”, „Ne vedem la TVR”, „E ora ta” ș.a. A scris peste 300 de piese muzicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel