Victor PONTA, reacție la PREȚUL-RECORD al energiei: „EI or să fie CONDAMNAȚI pentru SUBMINAREA ECONOMIEI naționale“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Prețul energiei electrice cu livrare mâine a depășit valoarea de 750 de lei/MWh. Acest preț-record al prețului energiei Electrice se datorează unei Ordonanțe a Guvernului. Victor Ponta susține că acesta este „cel mai nociv act normativ adoptat în Romania după 1989“. 

Prețul energiei electrice cu livrare mâine a depășit valoarea de 750 de lei/MWh, pe mai multe intervale orare, cel mai mare preț înregistrat vreodată pe piața spot din România. Este cel mai mare preț atins vreodată pe piața spot de la București, în condițiile în care precedentul record a fost consemnat în februarie 2017, deci lună de iarnă, și atunci a fost de 680 de lei/MWh, iar România traversa o criză energetică.

Situația pare generată de lipsa de capacitate de generare din România, în condițiile în care, pe lângă această cauză deja știută, și una dintre cele două unități ale centralei de la Cernavodă a fost oprită azi dimineață, controlat dar neprogramat, ca urmare a unui defect la sistemul primar de racire al recatorului.

Vicotr Ponta, liderul partidului Pro România, a reacționat dur față de informația prețului record la energie electrică. EL spune că de vină pentru acest lucru sunt „cei care au inițiat și semnat Ordonanța 114/2018“. Actul normativ instituie o multitudine de măsuri atât cu caracter economic, cât și fiscal. Prin OG 114/2018 s-au modificat contribuțiile bănești datorate de titularii de licențe în domeniul energiei electrice, al energiei electrice și termice în cogenerare pentru componenta energia electrică și al gazelor naturale.

„Toate acestea sunt efectele directe ale celui mai nociv act normativ adoptat în Romania după 1989 - Ordonanța de Urgență 114/2018!“, spune Victor Ponta despre situația care a creat premisele creșterii colosale a prețului Energiei electrice.

„Sunt convins de faptul ca Prim Ministrul, Miniștrii și consilierii guvernamentali care au inițiat și semnat Ordonanța 114/2018 vor fi judecați și condamnați pentru subminarea economiei naționale! Este doar o chestiune de timp și de voință din partea celor care au atribuții legale!

Insă prețul gigantic al acestei Ordonanțe (adoptată din considerente amestecate de incompetență, corupție și populism demagogic) este deja plătit de către companiile românești și de către populație! Nu trebuie iertat și nu trebuie uitat acest lucru!“, a reacționat Vicotr Ponta pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel